Όταν έλαβα αυτές τις 3 φωτογραφίες δοκίμασα μια ευχάριστη έκπληξη. Αφορούσε μια δραστηριότητα που δεν έτυχε να ακούσω ποτέ. Κατ' αρχήν να αναφέρω ότι μου τις έστειλε η Φωτεινή Ψαθά, που πριν από χρόνια ζούσε στις Σάπες με την οικογένειά της. Είναι εγγονή της δασκάλας Αλκμήνης Γουναροπούλου Ψαθά.  Με τη Φωτεινή ήρθαμε σε επαφή μέσω του face book. Κοινά τα ενδιαφέροντα, λόγω της αγάπης και των αναμνήσεων που έχει με τον τόπο που έζησε παιδί. Μάλιστα η ίδια στο σύντομο βιογραφικό σημείωμά της στο βιβλίο της  "Γράφοντας κύκλους" -ποιητική συλλογή- γράφει: "...και μέχρι τα 18 έζησε στις Σάπες-Κομοτηνής". Εγώ, διορθώνω: "Ροδόπης"!  Μου υποσχέθηκε ότι θα μου στείλει παλιές φωτογραφίες από τις  Σάπες... κι εγώ δεν ξεχνώ... (ο Άγιος το τάμα το θέλει).

 Θεατρική Ομάδα Σαπών.  Πρώτες πληροφορίες.

  Η θεατρική ομάδα Σαπών ήταν μια αυθόρμητη πρωτοβουλία μιας γυναίκας (για το όνομα θα επανέλθω) σύζυγος του Διοικητού αξιωματικού του  Τ.Ε.  Σαπών.  Στην ιδέα συμμετείχαν πολλά πρόσωπα από τις Σάπες, πολλά από τα οποία αποτέλεσαν έκπληξη για μένα... (θα επανέλθω με περισσότερες πληροφορίες).


Θεατρική Ομάδα Σαπών: 1960: τίτλος του έργου "ο άσωτος υιός". Τη σκηνοθεσία είχε η Καραγιώργου, σύζυγος του διοικητού του Τάγματος Εθνοφυλακής Σαπών. Οι πρόβες γινόταν στο οίκημα της υπηρεσίας.  Πρόσωπα που αναγνωρίστηκαν: Σαγίρη Ελένη, Ηλίας Αντωνιάδης, Μίμης Ψαθάς, Νίνα Ζαμπογιάννη. Προς το παρόν δε γνωρίζω το τελευταίο πρόσωπο.


Μια ακόμη σκηνή από την ίδια θεατρική παράσταση. Τα πρόσωπα είναι ίδια με την προηγούμενη φωτογραφία.


Προφανώς η παράσταση τελείωσε  και τα πρόσωπα που συμμετείχαν εισπράττουν τα χειροκροτήματα των θεατών. Αρκετά από αυτά αναγνωρίζω. Λευτέρης Κουσίδης,  Αλέκος Κιρκινέζης,  Αρτεμισία Σεραφειμίδου, Νίνα Ζαμπογιάννη, Ηλίας Αντωνιάδης, Μίμης Ψαθάς, Βαγγέλης Χαδόλιας.  Ήρθα σε επαφή με τον Τάκη Ζαμπογιάννη, ο οποίος μου είπε ότι συμμετείχε και ο ίδιος, ήταν ο πιο μικρός. Θα επανέλθω με νέες πληροφορίες.

Σελιδομετρητής επισκέψεων

Σελιδομετρητής

Web Hits

O ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

 Λόγω του όγκου της ύλης, υπήρχαν προβλήματα διαχ/σης της μνήμης από το Η/Υ. Για το λόγο αυτό η σελίδα χωρίστηκε σε 2 μέρη. 
  Στο Β' μέρος υπάρχουν τα θέματα: (ΣΕΛΙΔΕΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ) - (ΑΣΧΟΛΙΕΣ) - (ΠΡΟΣΩΠΑ) - (ΕΝΤΥΠΑ).  
  Πατήστε εδώ για το Β' ΜΕΡΟΣ

Κάλεσμα για συνεργασία

Όσοι από εσάς, που διαβάζετε αυτές τις γραμμές και έχετε στη διάθεσή σας πληροφοριακό ή φωτογραφικό υλικό, μπορείτε να μου το στείλετε για να δημοσιευτεί με τα στοιχεία που εσείς επιθυμείτε...
Αυτό μπορεί να γίνει με τους εξής τρόπους:
Στο όνομα Γιώργος Κεραμυδάς.
Ταχυδρομικά: Δαβάκη 2 - 
Αλεξ/πολη. Τ.Κ. 68100
Τηλεφωνικά:
 2551020230 - 6976233934

Ηλεκτρονικά: 
geokeram@gmail.com

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

    Για την πιο εύκολη αναζήτηση  προσώπων που έζησαν στον τόπο μας με αλφαβητική σειρά.

Αγγελίδης Σταύρ. - Αδαμίδης Μ. - Αχμέτ Σιαμπάν - Βαλασιάδης Θ. - Βασιλειάδης Ηλίας - Βογδανίδης Ι. - Βραδέλης Κ. Γιαννόπουλος Η.Γιουφτσιάδης Κ. - Γουναροπούλου Βεν. - Εξηντάρης Θεολόγος - Ευσταθόπουλος Νικ. - Ευσταθόπουλος Καλ. - Ζαμπογιάννης Θεοδ. - Καραλέξης Σ - Καραμουσαλίδης  Χρ. - Καφετζής Α. -  Καραβασίλης Βασ - Κεραμυδάς Γ -Κεχαγιάς Άγγελος - Κιασήφ Μεμέτ - Κιρκινέζης Ιωάν - Κουσίδης Νικ - Κυριαζίδης Βασ. Μπεκιαρίδης Γ. - Μπερμπέρ Μεμ - Λιπορδέζης Γ. - Μαλλίδης Δημ. - Μαυρίδης Χαρ. -  Μπακιρτζής Δημ. -  Μπακιρτζής Φωκίων - Μπεκίρ ΧουσεΐνΝάνος Αλέξιος - Ουρεϊλίδης Ι. - Ουστά Αλή Μουστ - Παγώνης Κ - Παπαδόπουλος - Μιχ. - Πάππος Δημήτριος - Πασχαλιδής Κων.  - Πέτρογλου Ι.  -  Πίνιος -  Ποάλας Κ. - Ποτουρίδης Γαβριήλ - Πρασίδης Αθ. Ρεφειάδης Παναγ - Ρούφος Αντ - Ρωμαΐδης Θωμάς - Σκαμνός Χρ - Σκοπιανός Δημ.Σταυρίδης Αλεξ.- Τζανίδης Στ. -  Τραμπίδης Πασχ. - Τσιάκος - Χαρισιάδης Παν. - Χασάν Αλή Γκ.- Χαφούζ Αλή Μεχ


ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ


ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΣΑΠΩΝ

Καραθανάσης Δημήτριος - Τσιτσώνης Χρήστος


ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΡΟΔΟΠΗΣ

============================

ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

-ΑΕΤΟΚΟΡΥΦΗ/ΑΕΤΟΛΟΦΟΣ

-ΑΜΦΙΑ/ΑΡΑΤΟΣ/ΑΡΙΣΒΗ

-ΑΡΣΑΚΕΙΟ/ΑΣΚΗΤΕΣ

-ΔΙΩΝΗ/ΣΤΡΥΜΗ

-ΕΒΡΕΝΟΣ/ΙΑΣΙΟ

-ΚΑΣΣΙΤΕΡΕΣ/ΚΙΖΑΡΙ

-ΚΡΩΒΥΛΗ/ΛΟΦΑΡΙΟ

-ΛΥΚΕΙΟ/ΝΕΑ ΣΑΝΤΑ

-ΠΡΩΤΑΤΟ/ΧΑΜΗΛΟ

-ΣΑΠΕΣ