Δημοτικό Σχολείο Σαπών Ιούνιος 1968: Σε περίοδο γυμναστικών επιδείξεων μάλλον από πρόβες, γιατί οι επιδείξεις γινόταν στο δημοτικό γήπεδο. Τη φωτογραφία μου έστειλε ο Παναγιώτης Μαρουφίδης, ο μικρός στο άκρο αριστερά σημείο της φωτογραφίας. Το θέμα είχε σχέση με τους θεριστάδες, όπου τα αγόρια με τα ψάθινα καπέλα και τα κορίτσια με τις μαντήλες υποδύονται ένα αγαπητό θέμα της παλιάς εποχής, όπου όλες οι γεωργικές εργασίες γινόταν με τα χέρια. (Αρχείο: Παναγιώτης Μαρουφίδης).


Δημοτικό Σχολείο Σαπών - 8 Ιουνίου 1969. Στα σκαλιά του σχολείου η διευθύντρια Μιχαηλίδου Παναγιώτα και η δασκάλα Καρπουζέλη Γεωργία. Οι μαθητές και μαθήτριες είναι από διαφορετικές τάξεις. Ο λόγος της επιλογής αυτών των μαθητών δεν έχει διευκρινιστεί. Παιδιά που αναγνωρίστηκαν είναι: πρώτη σειρά: Χριστίνα Βεζυρίδου, Κούλα Μαλλίδου, Σοφία Μηλιδάκη, Βάσω Μαλλίδου, Ερ. Βιβιτσίδου, Λίτσα Μαρίνου. Δεύτερη σειρά: Κατερίνα Κονταξάκη, Ευγενία Κοντακίδου, Νατάσσα Χατζηραφαήλ, Κερασούλα Υφαντοπούλου, Μαρία Γιουφτσιάδου, Κοκ. Τζανίδου, Κώστας Θεοδωρίδης. Τρίτη σειρά: Αντ. Ρούφος, δημ. Κρυστάλλης, Βαγ. Καρατσάης, Νίκος Αλεξιάδης, Γιώργος Κωστάκης, Κοσμάς Δημόπουλος, Δημ. Ανδρικόπουλος, Παν. Παπαδόπουλος. Επάνω: Γιώργος Λουρίκας και Γιάννης Κιρκινέζης. (αρχείο: Γαλήνης Κιρκινέζη)


1970: Γιορτή του νηπιαγωγείου Σαπών για την 25η Μαρτίου. Τα μικρά λένε τα ποιήματά τους με τη σειρά. Από αριστερά βλέπουμε τη Σοφία Θωίδου, τη Μαρία Γιαννοπούλου και με επιφύλαξη τη Σιμέλα Ουρεϊλίδου, για την οποία θα επανέλθω. Η φωτογραφία προέρχεται από το αρχείο της Σοφίας Θωίδου.


7 Ιουνίου 1970: Τα παιδιά του Νηπιαγωγείου Σαπών. Αναρτώ τη φωτογραφία εδώ με χρονολογική σειρά, αν και δεν αφορά το Δημοτικό Σχολείο. Δεν έχω όμως προσθέσει ανάλογη σελίδα για το νηπιαγωγείο.  Είναι από την ημέρα των Γυμναστικών Επιδείξεων στα παλιό τότε δημοτικό γήπεδο, δυτικά του Γυμνασίου. Τα χαριτωμένα παιδάκια με τη νηπιαγωγό τους σε μια αναμνηστική φωτογραφία. Με ομοιόμορφες στολές τα αγοράκια και τα κοριτσάκια είναι έτοιμα να παρουσιάσουν το πρόγραμμά τους. Αναγνωρίστηκαν τα ονόματα των εξής παιδιών: Κορίτσια: 1..., 2 Φωτεινή Καβαζιδου, 3 Νικολέτα Αντωνιαδου, 4 Μαρία Γιαννοπουλου, 5 Σοφία Σταυρίδου , 6 Θεοδώρα Βασιλειάδου, 7 Λένα Δημητριαδου , 8 Σιμέλα Ουρεϊλίδου.   Κάτω δεξιά : 9 Γεωργία Νάνου , 10 Νουλη Εμμανουηλιδου , 11 Δέσποινα Μαλλιδου , 12 Μαρία Κουσιδου , 13 Ελένη Κοζιδου , 14...? , 15 Ζωή Κυριτσακη, 16 Φρόσω Θεοδώρου, 17 Λένα  Κολίδου.     Αγόρια:  1 Ψωμιαδης  Θόδωρος, 2 ......? 3 Κεχαγιας Αθανάσιος, 4 Παναγοπουλος  Ιωάννης, 5 Ζαμπογιαννης Αντώνης, 6 Χαριτόπουλος Κων/νος, 7 Αυγετίδης Δημ. 8 Αναστασόπουλος, 9 Καραβασιλης Βασίλης,  Κάτω:  1 Χαλκιδης Γιώργος, 2 Κενανίδης Γρηγόρης 3 Ποτουριδης Γαβριήλ, 4 Ασημακόπουλος Γιώργος,  5 .......... ? 6 Κωφιδης Σπύρος,  7 ......? 8 Θωιδης Ιωάννης.  (Αρχείο: Σπύρου Κωφίδη).

 

Δημοτικό Σχολείο Σαπών 1971: Οι μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ' τάξης σε μια αναμνηστική φωτογραφία στο τέλος της σχολικής χρονιάς που ταυτόχρονα ήταν και η τελευταία ημέρα φοίτησής τους στο Δημοτικό Σχολείο με το δάσκαλό τους Δημήτριο Μανάβη. Στις σκάλες της εισόδου οι μαθητές και μαθήτριες: Αλεξιάδης Νικόλαος, Μαυρίδης Συμεών, Ρούφος Μιχαήλ, Ρούφος Αντώνιος, Σιδεράς Βασίλειος, Ποτουρίδης Γαβριήλ, Ψαθάς Κωνσταντίνος, Γιαννούλης Κων/νος, Ρούφος  Γεώργιος, Χαλκίδης Σπύρος, Μαρόπουλος Τριαντάφυλλος, Μαρίνος Δημήτριος, Ανδρικόπουλος Δημήτριος, Μαρουφίδου Κυριακή, Γιουφτσιάδου Μαρία, Γκοντόλια Κατερίνα, Μερμικλή Παναγιώτα, Βεζυρίδου Χριστίνα, Πορτοκάλογλου Μαγδαληνή, Θωίδου Μαρία, Χατζηραφαήλ Αναστασία, Μαλλίδου Κυριακή, Μαρίνου Ευαγγελία, Λαφτσή Εμορφίλλη, Δεμηρίδου Καλλιόπη, Βασιλειάδου Ζωγράφω, Μαλλίδου Βασιλική, Παυλίδου Σοφία, Κωφίδου Φανή, Ρούφου Κατερίνα, Σπαθιάδου Μαρία, Δαγκούλης Αλέξανδρος, Μαλλίδου Βασιλική. Πολλά από αυτά τα παιδιά σήμερα έχουν συνταξιοδοτηθεί από τις υπηρεσίες που δούλευαν! 


15 Μαΐου 1972: Προς το παρόν κάνω υποθέσεις. Πρόκειται για παιδιά του νηπιαγωγείου (μικρά και μεγάλα). Με την κυρία Χρύσα έχουν πάει στο "Δενδράκι". Παιδιά που έχω αναγνωρίσει είναι: Τουρουνίδου Έφη,     Θωίδης Γιάννης, Μαυρίδου Μαρία, Μπακιρτζή Ελένη, Κλούβα Ελένη, Αδάμ Καραγκιοζίδης, Ντόντογλου Μαίρη, Παπαδοπούλου Στέλλα, Καβαζίδου Βέτα, Μιχάλης Βασιλειάδης, Τσολάκη Χρυσούλα, Λουρίκας Δημήτρης, Παπανικολάου Στέλα,  (κάτω): Βασιλειάδης Ηλίας, Αυγετίδης Πέτρος με τη μπάλα, Παπαδοπούλου Κούλα, Βασίλης Ποτουρίδης, Κλούβα Ελένη κλπ (θα συμπλήρωθούν και τα άλλα ονόματα). (αρχείο φωτογραφίας: Κούλα Παπαδοπούλου). 


Θεατρική παράσταση του Δημοτικού Σχολείου το Μάρτιο του 1975. Και τα χρόνια εκείνα δινόταν ξεχωριστή σημασία στην οργάνωση των γιορτών με αφορμή τις εθνικές γιορτές. Κάτι τέτοιο γίνεται φανερό και από την αμφίεση των παιδιών. Στο σκηνικό βλέπουμε 12 μαθητές (σίγουρα θα υπάρχουν και άλλοι που δεν υπάρχουν στη σκηνή), που όλοι τους είναι ντυμένοι με τις στολές εποχής. Αυτό σήμαινε ότι και οι γονείς βοηθούσαν στις ενδυματολογικές ανάγκες των θεατρικών παραστάσεων. Ήταν τότε μεγάλη και η συμμετοχή των γονιών και των κατοίκων της πόλης. Η αίθουσα θεάτρου του δημαρχείου ήταν κατάμεστη από τους θεατές. Από τους μαθητές αναγνωρίζω τον Αλέκο Σταυρίδη, ο οποίος μου έδωσε και τη φωτογραφία και το Σταύρο Τραμπίδη. Περιμένω βοήθεια για τα ονόματα των άλλων παιδιών. (Μετά από επικοινωνία με τον Παν. Μοσχάκη συμπληρώνω και τους: Βασίλη Φώτογλου, Γιώργο Λαφτσή και Παναγιώτη Μοσχάκη). (συνέχεια: τη φωτογραφία είδε ο Παναγιώτης Μοσχάκης, που είναι ανάμεσα στους μαθητές. Μ΄ευχαρίστησε γιατί συγκινήθηκε φέρνοντας στη μνήμη του μαθητικές μνήμες, πριν από 38 χρόνια! "Θυμάμαι πως η παράσταση ξεκινούσε με το Βασίλη Φώτογλου αρχηγό να λέει: "...καθίστε παλλικάρια μου λίγο να ξεκουραστείτε". Πω πω πω... σαν χθες!!!). Ένας ακόμη μαθητής που αναγνώρισε τον εαυτό του είναι ο Αλέξανδρος Παπαδόπουλος (2ος από δεξιά στην πίσω σειρά).

 

14/3/1975. Από την αποκριάτικη εκδήλωση του δημοτικού σχολείου Σαπών. Δεν αναγνωρίζω τη δασκάλα, αλλά ας το επιχειρήσουν οι τότε μαθητές της, για να δοκιμάσουμε και τη μνήμη τους. Από κάποιο διάλογο αναφέρθηκαν δυο ονόματα: Χρυσούλα και Ξανθούλα. Το επώνυμο αδιευκρίνιστο!  Κάποια παιδάκια τα αναγνωρίζω, αφού δεν άλλαξαν και πολύ μετά από χρόνια, όμως θα καταγράψω τα ονόματα της τάξης αυτής, όχι   της Α', αλλά όταν έφτασαν στην ΣΤ και αποφόιτησαν! Σίγουρα κάποια ονόματα δε θα ανταποκρίνονται στην τάξη, αφού άλλοι θα έφυγαν και άλλοι θα ήρθαν. Αλλά γιατί σας έχουμε;. Ορίστε να βοηθήσετε... (Ονόματα αποφοίτων της ηλικίας αυτής:  Αμαξοπούλου Καλλιόπη, Βασιλειάδου Μαρία, Βασιλειάδου Σοφία, Καλαϊτζίδης Κων/νος, Καραθανάσης Αναστάσιος, Καραθανάση Σύρμω, Κενανίδου Δημητρούλα, Κηπουρού Δάφνη, Κλούβα Νικολέτα, Κοτσάκης Αθανάσιος, Μαλλίδης Παναγιώτης, Μαλλίδου Νατάσα, Μαυρίδης Μιλτιάδης, Παυλίδης Μάριος, Παυλίδου Ελένη, Σπαθιάδου Αθηνά, Στάμου Στέργιος, Σταυρίδης Δημήτριος, Ταμουρίδης Βασίλειος, Τζανίδης Νικόλαος, Τζουτζίδου Άννα, Τουρουνίδου Άννα, Τσιναρίδης Δημήτριος, Χαλδογερίδης Άρης, Χαλδογερίδου Λύδια, Λασκαράκης Κων/νος, Λιούρτα Παναγιώτα, Καβαζίδης Παναγιώτης, Κενανίδης Μύρων. (τα ονόματα με bold γραφή έχουν επισημανθεί). (Αρχείο φωτογραφίας: Στέλιος Στάμου).

29/05/2016: Με τη βοήθεια της συναδέλφου δασκάλας Νίκης Μπακιρτζή, αναγνωρίστηκε και το όνομα της νηπιαγωγού. Είναι η Χρυσούλα Αραμπατζή, που σήμερα πρέπει να ζει στην Αθήνα. Ελπίζω να το θυμήθηκαν και οι τότε μαθητές της.


1978: Από την αποκριάτικη γιορτή στο Δημοτικό Σχολείο. Μια μεγάλη παρέα  της ΣΤ' τάξης σε μια αναμνηστική φωτογραφία. Οι εκδηλώσεις της αποκριάς πάντα ήταν από τις πιο αγαπητές στους κατοίκους και στους μαθητές των Σαπών. Η τελευταία Παρασκευή, πριν από την Καθαρή Δευτέρα, ήταν αφιερωμένη στις αποκριές και τη μέρα εκείνη δε γινόταν μαθήματα! Έτσι το θυμάμαι ως μαθητής κι έτσι το άφησα ως δάσκαλος, μετά από 23 χρόνια στο ίδιο αυτό σχολείο! Τα κορίτσια της φωτογραφίας είναι από αριστερά: Επάνω: Βέτα Καβαζίδου, Ροδούλα Γκαγκατσά, Ελένη Μπακιρτζή, Χρύσα Κεχαγιά, Θάλεια Κωστοπούλου, Αλέκος Σύρμογλου, Γιώργος Καλαϊτζίδης. Κάτω: Λένα Κλούβα, Τιτίκα Αδαμακίδου, Νίτσα Κενανίδου, Σοφία Βασιλειάδου, Μαρίνα Φελλά, Μαίρη Ντόντογλου, Όλγα Ρεφειάδου, Κούλα Παπαδοπούλου, Στέλλα Πέτρογλου. Η φωτογραφία είναι από το αρχείο της Όλγας Ρεφειάδου.


Σάπες: από την παρέλαση της 25ης Μαρτίου 1978. Μπροστά από τους επίσημους, με δήμαρχο τότε το Δήμο Κρυστάλλη (αριστερά επάνω), οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου παρελαύνουν. Εκείνη τη χρονιά πολλά παιδιά του σχολείου, πέρα από την λευκή εμφάνιση, φόρεσαν εθνικές στολές και εμφανίστηκαν ως "τσολιάδες και Αμαλίες". Από τα παιδιά αναγωρίζω από αριστερά τους: Ντίνο Γκαζίνο, Κώστα Αγγελίδη, Στέλιο Βραδέλη, (πίσω) Κούλα Παπαδοπούλου, Βασίλη Σεραφειμίδη, Τιτίκα Αδαμακίδου. (αρχείο φωτογραφίας: Κούλα Παπαδοπούλου).


3/3/1979: Στο δημοτικό σχολείο. Οι μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ' τάξης σε μια αναμνηστική φωτογραφία από την καρναβαλίστικη γιορτή με το δάσκαλό τους Αναστάσιο Βεζυρίδη. Τα ονόματα που ακολουθούν είναι με αλφαβητική σειρά και πάρθηκαν από τη σελίδα των αποφοίτων του σχολείου. Ενδεχομένως να υπάρχουν διαφορές με τη φωτογραφία.  Εμμανουηλίδου Αναστασία, Καζάκος Δούκας, Καλπίδου Μαρία, Κεχαγιάς Αφεντούλης, Κηπουρού Ελένη, Κιρκινέζη Βασιλική, Κυριακόπουλος Χρήστος, Κουλαξίδης Ηλίας, Κωφίδης Σάββας, Μαυρίδης Ιωάννης, Μπεϊλεκτσή Παρασκευή, Ντόντογλου Θεοδόσιος, Πέτρογλου Δέσποινα,  Ρεφειάδης Ιωάννης, Ρούφου Μαρία, Σκοπιανός Αλέξανδρος, Στάμου Πελαγία, Τζουτζίδου Ιορδάνα, Τουρουνίδου Ευθυμία, Τουφάκης Αθανάσιος, Τριανταφυλλίδου Γεωργία, Φώτογλου Αναστασία, Χαριτόπουλος Βασίλειος, Χουρίδης Ηλίας, Ψωμιάδου Μαρία. [Αρχείο Αλέξανδρου Σκοπιανού].


1985: Αποκριές στην Α' τάξη του σχολείου με τη δασκάλα τους την κ. Σωτηρία. Αν και αρχικά έγραψα ότι δε θα αναρτώ φωτογραφίες πέραν του 1980, κάνω μια εξαίρεση, γιατί ήδη έχουν περάσει περίπου 28 χρόνια και τα περισσότερα τότε παιδιά μου είναι γνωστά, αν και την εποχή εκείνη δεν ήμουν στο σχολείο. Σήμερα (2013) τα παιδιά που βλέπετε άλλα έχουν δημιουργήσει οικογένειες και άλλα διαμορφώνουν την επαγγελματική τους πορεία για ένα μέλλον δημιουργικό. Τους εύχομαι να είναι χαρούμενοι σε ό,τι διάλεξαν ή σε ό,τι εξαναγκάστηκαν να κάνουν λόγω διαφόρων συνθηκών.  Θα αναφέρω τα ονόματα με αλφαβητική σειρά που είναι οι: 

  Βασιλειάδης ΓιάννηςΔημητριάδης ΧαράλαμποςΚαραθανάσης ΑλέξανδροςΚατρανίτσας ΠολυχρόνηςΚενανίδης ΑντώνηςΜαρουφίδης Κώστας,  Μουτσάνας ΔημήτρηςΠαπαδόπουλος ΠαναγιώτηςΠιτακούδης ΓιώργοςΠολυχρονιάδης ΜιχάληςΦακούδης Γιώργος,  Μπίκος ΔήμοςΑμπατζιάνη ΑναστασίαΔημοπούλου ΘεοδώραΔραγουμάνη ΕυγενίαΖησίδου ΑναστασίαΘεοδοσάκη ΧρυσήΚηπουρού ΝαυσικάΠαπαδοπούλου ΣοφίαΠαπανικολάου ΧρυσάνθηΠολυμενίδου ΖαχαρούλαΠοντίκη Μαρία,  Σταμάτη Ευαγγελία, Τερζής Τάσος, Τσαλισκάνη ΜαρίαΤσιουμάνη ΠαναγιώταΨωμιάδου Αρχοντία.    Αν υπάρχει κάποια παράλειψη, ας με ενημερώσει όποιος γνωρίζει περισσότερα. (αρχείο φωτογραφίας: Ευαγγελίας Σταμάτη).


1998: στο παλιό σχολικό κτίριο. Τα παιδιά της Α' τάξης με τη δασκάλα τους Πέπη Ορφανίδου. Από τότε έχουν περάσει 21 χρόνια. Ούτε λίγα, ούτε πολλά. Αρκετά όμως για να προκαλέσουν αναμνήσεις των μαθητικών χρόνων τους! Και μάλλον θα διασκεδάσουν καθώς θα βλέπουν τις παιδικές φατσούλες τους οι σημερινοί 28άρηδες!   Τα παιδιά στην φωτογραφία είναι η Δαμιανίδου Ιφιγένεια (Φαίη), Βαρβάρα Μαυροπούλου, Παναγιώτης Μαυρίδης, Γιώργος Ποζοφίδης, Ιλόνα Κιουρτζίδου, Νίκος Πεϊτσος, Γιώργος Κιουρτζίδης, Μάριος Μπελεζώνης, Γιώργος Θεοδοσάκης, Τάσος Θώδης, Ειρήνη Μούρου,  Νίκος Καραγιαννίδης,   Γιώργος Πεντερίδης , Κώστας Ζιώγας, Νίκος Τσάτσας, Κώστας Πουρσανίδης. Λείπει η Ελίνα Κιουρτζίδου.  Τη φωτογραφία μου έστειλε η Ιφιγένεια Δαμιανίδου, την οποία και ευχαριστώ.[Νοε. 2019]


Στην ιστορία συνήθως η μνήμη  φέρνει στο νου μας εικόνες δυσάρεστες. Η Ελλάδα περιβάλλεται από λαούς με τους οποίους σε πολλές περιπτώσεις αντιπαρατάχθηκε, άλλοτε με ευχάριστα και άλλοτε με δυσάρεστα αποτελέσματα. Όμως, είμαστε ένας λαός από τη φύση μας ειρηνικός. Θέλω δε να πιστεύω ότι τα σχολεία μας καλλιεργούν ένα πνεύμα φιλίας και συνεργασίας με όλους τους γειτονικούς λαούς, γιατί και σε τούτες τις χώρες υπάρχουν άνθρωποι που αγαπούν και επιδιώκουν τη φιλία.  Ένα τέτοιο πνεύμα είχαμε την τύχη να ζήσουμε με ένα τουρκικό σχολείο (OZEL BALKAN OCULLARI) στη Σηλυβρία.    Έλληνες και Τούρκοι, εκπαιδευτικοί και μαθητές, ζήσαμε αλησμόνητες στιγμές και μοναδικές εμπειρίες.  Πέντε φορές συναντηθήκαμε, τρεις στις Σάπες και δυο στη Σηλυβρία. Δέκα εννέα ημέρες ήμασταν μαζί όλοι μια παρέα.  Και το επιστέγασμα όλων αυτών ήταν η υπογραφή ενός Πρωτοκόλλου Συνεργασίας . Στις 13 Ιουνίου 2002,  οι διευθυντές των δύο σχολείων, ο  Κεραμυδάς Γιώργος, από το Δημοτικό Σχολείο Σαπών και ο κ. Cetin Acar από το Balkan Ozel Ocullari της Σηλυβρίας, μέσα σε μια εντυπωσιακή σιωπή και συγκίνηση υπέγραψαν το Πρωτόκολλο συνεργασίας, ανάμεσα στα δυο σχολεία. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο τότε Δήμαρχος Σαπών κ. Ντίνος Χαριτόπουλος και ο Σχολικός Σύμβουλος κ. Παπαγεωργίου Γιώργος, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και όλοι οι δάσκαλοι των δυο σχολείων.  Έτσι σφραγίστηκε μια πολύ σημαντική και χρήσιμη διαδικασία στην οποία προέκυψαν στιγμές ειλικρίνειας, φιλίας, συνεργασίας.  Θα ήθελα να τονίσω τη θερμή υποστήριξη του τότε Δημάρχου κ. Ντίνου Χαριτόπουλου. Στάθηκε στο πλευρό μας σε όλες εκείνες τις δράσεις. Για την ιστορία αναφέρω ότι οι πέντε συναντήσεις   μεταξύ των δύο σχολείων πραγματοποιήθηκαν ως εξής: 

1)ΣΗΛΥΒΡΙΑ: 23-24-25 Μαΐου 2000.     2)ΣΑΠΕΣ: 9-10-11-12 Νοεμβρίου 2000.    3)ΣΗΛΥΒΡΙΑ: 20-21-22-23-24 Απριλίου 2001.    4)ΣΑΠΕΣ:12-13-14-15 Μαΐου 2001.  5)ΣΑΠΕΣ:11-12-13 Ιουνίου 2002.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ


ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ:  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (5)

Σελιδομετρητής επισκέψεων

Σελιδομετρητής

Web Hits

O ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

 Λόγω του όγκου της ύλης, υπήρχαν προβλήματα διαχ/σης της μνήμης από το Η/Υ. Για το λόγο αυτό η σελίδα χωρίστηκε σε 2 μέρη. 
  Στο Β' μέρος υπάρχουν τα θέματα: (ΣΕΛΙΔΕΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ) - (ΑΣΧΟΛΙΕΣ) - (ΠΡΟΣΩΠΑ) - (ΕΝΤΥΠΑ).  
  Πατήστε εδώ για το Β' ΜΕΡΟΣ

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

    Για την πιο εύκολη αναζήτηση  προσώπων που έζησαν στον τόπο μας με αλφαβητική σειρά.

Αγγελίδης Σταύρ./Αδαμίδης Μ./Αχμέτ Σιαμπάν

Βαλασιάδης Θ./Βασιλειάδης Ηλίας/Βογδανίδης Ι. / Βραδέλης Κ.

Γιαννόπουλος Η./Γιουφτσιάδης Κ./Γουναροπούλου Βεν./

Εξηντάρης Θεολόγος/Ευσταθόπουλος Νικ./ Ευσταθόπουλος Καλ./

Ζαμπογιάννης Θεοδ./

Καραλέξης Σ/Καραμουσαλίδης  Χρ./Καφετζής Α./  Καραβασίλης Βασ/ Κεραμυδάς Γ/Κεχαγιάς Άγγελος/ Κιασήφ Μεμέτ/Κιρκινέζης Ιωάν/Κουσίδης Νικ./ Κυριαζίδης Βασ./

Μπεκιαρίδης Γ./Μπερμπέρ Μεμ/

Λιπορδέζης Γ./

Μαλλίδης Δημ./Μαυρίδης Χαρ./Μπακιρτζής Δημ./  Μπακιρτζής Φωκίων/Μπεκίρ Χουσεΐν/

Νάνος Αλέξιος/

Ουρεϊλίδης Ι./Ουστά Αλή Μουστ/

Παγώνης Κ/Παπαδόπουλος Μιχ./Πάππος Δημήτριος/ Πασχαλιδής Κων./Παυλίδης Ιωάννης/Πέτρογλου Ι./  Πίνιος Ι./Ποάλας Κ./Ποτουρίδης Γαβ./Πρασίδης Αθ.

Ρεφειάδης Παναγ/ Ρούφος Αντ/ Ρωμαΐδης Θωμάς/

Σκαμνός Χρ/ Σκοπιανός Δημ./ Σταυρίδης Αλεξ./

Τσανίδης Στ./Τραμπίδης Πασχ./ Τσιάκος Θ./

Χαρισιάδης Παν./ Χασάν Αλή Γκ./ Χαφούζ Αλή Μεχ


ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ


ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΣΑΠΩΝ

Καραθανάσης Δημήτριος - Τσιτσώνης Χρήσ.


ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΡΟΔΟΠΗΣ

============================

ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

-ΑΕΤΟΚΟΡΥΦΗ/ΑΕΤΟΛΟΦΟΣ

-ΑΜΦΙΑ/ΑΡΑΤΟΣ/ΑΡΙΣΒΗ

-ΑΡΣΑΚΕΙΟ/ΑΣΚΗΤΕΣ

-ΔΙΩΝΗ/ΣΤΡΥΜΗ

-ΕΒΡΕΝΟΣ/ΙΑΣΙΟ

-ΚΑΣΣΙΤΕΡΕΣ/ΚΙΖΑΡΙ

-ΚΡΩΒΥΛΗ/ΛΟΦΑΡΙΟ

-ΛΥΚΕΙΟ/ΝΕΑ ΣΑΝΤΑ

-ΠΡΩΤΑΤΟ/ΧΑΜΗΛΟ

-ΣΑΠΕΣ

Κάλεσμα για συνεργασία

Όσοι από εσάς, που διαβάζετε αυτές τις γραμμές και έχετε στη διάθεσή σας πληροφοριακό ή φωτογραφικό υλικό, μπορείτε να μου το στείλετε για να δημοσιευτεί με τα στοιχεία που εσείς επιθυμείτε...
Αυτό μπορεί να γίνει με τους εξής τρόπους:
Στο όνομα Γιώργος Κεραμυδάς.
Ταχυδρομικά: Δαβάκη 2 - 
Αλεξ/πολη. Τ.Κ. 68100
Τηλεφωνικά:
 2551020230 - 6976233934

Ηλεκτρονικά: 
geokeram@gmail.com