Από τις επιδείξεις του δημοτικού σχολείου πάλι το 1959. Ο γνωστή σε όλους μας δασκάλα δις Κούλα με τα παιδιά της τάξης της παίζουν και τραγουδούν τον ψαρά. Ανάμεσα στα παιδιά αναγνωρίζω την Ελένη Καραθανάση, το Γιώργο Παπαδημητρίου.


1960: Γυμναστικές επιδείξεις του Γυμνασίου Σαπών.  Πάντα , την εποχή εκείνη οι αθλητικές εκδηλώσεις των σχολείων συγκέντρωναν το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων στον τόπο μας. Θα προσέξατε στην πιο πάνω φωτογραφία, αν και έχει αρχίσει να βραδιάζει, ο κόσμος παραμένει στις θέσεις του και παρακολουθεί την τελική φάση των εκδηλώσεων, που ήταν η βράβευση των πρώτων αθλητών στα αγωνίσματα στίβου. Θα προσέξατε επίσης ότι οι αθλητές τότε αγωνίζονταν ξυπόλητοι, πάνω στον άσχημο αγωνιστικό χώρο του δημοτικού γηπέδου. Ένα στεφάνι από ελιά κι ένα αναμνηστικό δίπλωμα ήταν το έπαθλο του πρώτου νικητή!  

Στη φωτογραφία διακρίνουμε τον τότε δήμαρχο Σαπών Χρήστο Τσιτσώνη, που συγχαίρει και βραβεύει τον μαθητή του Γυμνασίου Πάνο Τσιάκο. Ο Πάνος σήμερα ζει στην Ξάνθη και είναι συνταξιούχος δάσκαλος. 


Μάιος 1961: Επιδείξεις μικρών μαθητών του δημοτικού σχολείου με τη δασκάλα Μαρίκα Καρυπίδου.


1961: Επιδείξεις γυμνασίου Σαπών. Οι αθλήτριες πριν αγωνιστούν έδιναν όρκο για ευγενή άμιλλα.


1962: Επιδείξεις δημοτικού σχολείου Σαπών. Οι επιδείξεις άρχιζαν πάντα με την παρέλαση των μαθητικών τμημάτων με πρώτη τη σημαία του σχολείου. Προηγούνταν παλιότερα κάποιοι τυμπανιστές μαθητές που ρύθμιζαν το βηματισμό και αργότερα συμμετείχε η φιλαρμονική του Δήμου.


24/5/1962: Από τις γυμναστικές επιδείξεις του Γυμνασίου. Στο τέλος της εκδήλωσης ήταν η σειρά της απονομής των επάθλων στους νικητές. Τρείς ήταν οι νικητές ή νικήτριες σε κάθε αγώνισμα. Ο πρώτος ή η πρώτη  έπαιρνε ένα αναμνηστικό δίπλωμα, αλλά το έπαθλο ήταν ένα στεφάνι από κλαδί ελιάς. Τότε δεν υπήρχαν κύπελλα και μετάλλια. Στη φωτογραφία ο Παναγιώτης Κιρκινέζης ως εκπρόσωπος του δημάρχου Σαπών απονέμει στην πρώτη νικήτρια μαθήτρια Χριστίνα Ουρεϊλίδου το έπαθλο, νομίζω στο αγώνισμα των δρόμων. Δίπλα ο καθηγητής Στέλιος Χατζησταύρου. Η Χριστίνα ζει εδώ και πολλά χρόνια στη Γερμανία. Είναι αδερφή του μακαρίτη φίλου μου Ευθύμιου Ουρεϊλίδη. (Αρχείο φωτό: Γαλήνη Κιρκινέζη).Οι γυμναστικές επιδείξεις ήταν για τον τόπο μας, εκείνη την εποχή, ένα σημαντικό γεγονός, μια αλληθινή γιορτή. Ολόκληρες οικογένειες με τα παιδιά τους πήγαιναν να απολαύσουν το όμορφο θέαμα. Και βέβαια δεν έλειπε και ο μπαρμπα Δημητρός με τις λιχουδιές του για τα μικρά παιδιά!

Συνέχεια στην 3η σελίδα

Σελιδομετρητής επισκέψεων

Σελιδομετρητής

Web Hits

O ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

 Λόγω του όγκου της ύλης, υπήρχαν προβλήματα διαχ/σης της μνήμης από το Η/Υ. Για το λόγο αυτό η σελίδα χωρίστηκε σε 2 μέρη. 
  Στο Β' μέρος υπάρχουν τα θέματα: (ΣΕΛΙΔΕΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ) - (ΑΣΧΟΛΙΕΣ) - (ΠΡΟΣΩΠΑ) - (ΕΝΤΥΠΑ).  
  Πατήστε εδώ για το Β' ΜΕΡΟΣ

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

    Για την πιο εύκολη αναζήτηση  προσώπων που έζησαν στον τόπο μας με αλφαβητική σειρά.

Αγγελίδης Σταύρ./Αδαμίδης Μ./Αχμέτ Σιαμπάν

Βαλασιάδης Θ./Βασιλειάδης Ηλίας/Βογδανίδης Ι. / Βραδέλης Κ.

Γιαννόπουλος Η./Γιουφτσιάδης Κ./Γουναροπούλου Βεν./

Εξηντάρης Θεολόγος/Ευσταθόπουλος Νικ./ Ευσταθόπουλος Καλ./

Ζαμπογιάννης Θεοδ./

Καραλέξης Σ/Καραμουσαλίδης  Χρ./Καφετζής Α./  Καραβασίλης Βασ/ Κεραμυδάς Γ/Κεχαγιάς Άγγελος/ Κιασήφ Μεμέτ/Κιρκινέζης Ιωάν/Κουσίδης Νικ./ Κυριαζίδης Βασ./

Μπεκιαρίδης Γ./Μπερμπέρ Μεμ/

Λιπορδέζης Γ./

Μαλλίδης Δημ./Μαυρίδης Χαρ./Μπακιρτζής Δημ./  Μπακιρτζής Φωκίων/Μπεκίρ Χουσεΐν/

Νάνος Αλέξιος/

Ουρεϊλίδης Ι./Ουστά Αλή Μουστ/

Παγώνης Κ/Παπαδόπουλος Μιχ./Πάππος Δημήτριος/ Πασχαλιδής Κων./Παυλίδης Ιωάννης/Πέτρογλου Ι./  Πίνιος Ι./Ποάλας Κ./Ποτουρίδης Γαβ./Πρασίδης Αθ.

Ρεφειάδης Παναγ/ Ρούφος Αντ/ Ρωμαΐδης Θωμάς/

Σιδεράς ΓεώργιοςΣκαμνός Χρ/ Σκοπιανός Δημ./ Σταυρίδης Αλεξ./

Τσανίδης Στ./Τραμπίδης Πασχ./ Τσιάκος Θ./

Χαρισιάδης Παν./ Χασάν Αλή Γκ./ Χαφούζ Αλή Μεχ


ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ


ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΣΑΠΩΝ

Καραθανάσης Δημήτριος - Τσιτσώνης Χρήσ.


ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΡΟΔΟΠΗΣ

============================

ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

-ΑΕΤΟΚΟΡΥΦΗ/ΑΕΤΟΛΟΦΟΣ

-ΑΜΦΙΑ/ΑΡΑΤΟΣ/ΑΡΙΣΒΗ

-ΑΡΣΑΚΕΙΟ/ΑΣΚΗΤΕΣ

-ΔΙΩΝΗ/ΣΤΡΥΜΗ

-ΕΒΡΕΝΟΣ/ΙΑΣΙΟ

-ΚΑΣΣΙΤΕΡΕΣ/ΚΙΖΑΡΙ

-ΚΡΩΒΥΛΗ/ΛΟΦΑΡΙΟ

-ΛΥΚΕΙΟ/ΝΕΑ ΣΑΝΤΑ

-ΠΡΩΤΑΤΟ/ΧΑΜΗΛΟ

-ΣΑΠΕΣ

Κάλεσμα για συνεργασία

Όσοι από εσάς, που διαβάζετε αυτές τις γραμμές και έχετε στη διάθεσή σας πληροφοριακό ή φωτογραφικό υλικό, μπορείτε να μου το στείλετε για να δημοσιευτεί με τα στοιχεία που εσείς επιθυμείτε...
Αυτό μπορεί να γίνει με τους εξής τρόπους:
Στο όνομα Γιώργος Κεραμυδάς.
Ταχυδρομικά: Δαβάκη 2 - 
Αλεξ/πολη. Τ.Κ. 68100
Τηλεφωνικά:
 2551020230 - 6976233934

Ηλεκτρονικά: 
geokeram@gmail.com