Από την παρέλαση των Γυμναστικών Επιδείξεων του 1968 του Δημοτικού Σχολείου. Για πολλά χρόνια θυμάμαι αυτόν τον καθιερωμένο πια κύκλο που έκαναν οι μαθητές και μαθήτριες στο παλιό δημοτικό γήπεδο για να περάσουν μπροστά από τους επισήμους και αμέσως μετά να παραταχθούν μπροστά στο συγκεντρωμένο κόσμο, παίρνοντας θέση στα ασβεστωμένα τετράγωνα σχήματα για να συνεχιστεί το υπόλοιπο πρόγραμμα...  Επειδή οι μαθητές που υπάρχουν στη φωτογραφία σήμερα είναι γνωστοί στην κοινωνία των Σαπών, σας αφήνω να τους αναγνωρίσετε! Κάποια παιδιά, δυστυχώς δε βρίσκονται στη ζωή! Παραστάτης ο Νίκος Ευσταθόπουλος.


26/5/1968: Ο όρκος των αθλητών από τις γυμναστικές επιδείξεις του Δημοτικού Σχολείου. Ήταν ακόμη η εποχή που οι γυμναστικές επειδείξεις δεν είχαν καταργηθεί, αλλά συνέχιζαν για λίγα χρόνια ακόμη την παράδοση των σχολικών εκδηλώσεων με το κλείσιμο της σχολικής χρονιάς. Ο Νίκος πρώτος εκφωνεί τον όρκο των αθλητών και αθλητριών, που συμμετείχαν στους αγώνες στίβου, μετά το πρόγραμμα των γυμναστικών επιδείξεων. Άλλα πρόσωπα που αναγνώρισα είναι οι: Λουρίκας, Τρουμπιώτης, Καρατσάης, Ποτουρίδης, Αλεξιάδης, κλπ.


Στις προσκοπικές κατασκηνώσεις της Τοπικής Εφορείας στη Μάκρη. Άλλες αποχές, άλλα ήθη και έθιμα, άλλα τα ενδιαφέροντα των παιδιών. Όταν ακόμη στον προσκοπισμό υπήρχαν άνθρωποι που πρόσφεραν και παιδιά που συμμετείχαν στην οργάνωση της κοινωνικής ζωής, του πνεύματος της συνεργασίας και της ευγενούς άμιλλας. Οι κατασκηνώσεις ήταν από τις πιο αγαπημένες ενασχολήσεις των παιδιών. Συνήθιζαν στην ομαδικότητα, την αλληλοβοήθεια, το παιχνίδι στη φύση, τη διασκέδαση στη θάλασσα. Όλοι μαζί μια παρέα! Εδώ ο Νίκος Ευσταθόπουλος σε μια αναμνηστική φωτογραφία στην ξύλινη είσοδο της κατασκήνωσης με την περιστρεφόμενη κατασκευή από σκοινιά και ξύλα!


18/4/1971: Πάσχα στο Αστυνομικό Τμήμα Σαπών. Ήταν η εποχή που την ημέρα του Πάσχα η υπηρεσία αυτή με τη βοήθεια του Διοικητή  και των ανδρών της οργάνωνε πασχαλινό τραπέζι προς τιμή των επισκεπτών συμπολιτών μας. Μαζί με τους γονείς και πολλά παιδιά τους συνόδευαν για να περάσουν λίγες ώρες διασκέδασης. Θυμάμαι ότι ψηνόταν αρκετά αρνιά που συνήθως ήταν προσφορά των επαγγελματιών. Στη φωτογραφία είναι οι συμμαθητές του Νίκου Ευσταθόπουλου (2ος από αριστερά) κάνοντας παρέα το φίλο τους Σταύρο Κομνηνακίδη (3ος), του οποίου ο πατέρας ήταν αστυνομικός. Σήμερα ζει στη Θεσσαλονίκη και επικοινωνώ συχνά μέσω διαδικτύου. Τα άλλα παιδιά είναι οι: Σωκράτης Βοσνίδης, Μανώλης Κυριτσάκης, Αντώνης Μακρής και Θανάσης Γκαζίνος. 


Γύρω στα 1972 με '73 από την παρέλαση των μαθητών του γυμνασίου. Το τμήμα των αγοριών παρελαύνει μπροστά από τους επισήμους. Διακρίνεται λίγο και ένα μουσικό όργανο της Φιλαρμονικής του Δήμου. Από τους μαθητές αναγνωρίζω τους: Αντώνη Μακρή, Νίκο Ευσταθόπουλο και Στέλιο Κεσκεσιάδη. Για τα υπόλοιπα  ονόματα δέχομαι βοήθεια και θα τα συμπληρώσω.


Γύρω στα 1977 από την παρέλαση της 25ης Μαρτίου στις Σάπες. Η ομάδα προσκόπων με την ελληνική σημαία. Σημαιοφόρος ο Νίκος Ευσταθόπουλος. Δίπλα του ο Αλέκος Σταυρίδης και ο Αντώνης Τζιγερτζής. Πίσω ο Αναστάσιος Καραθανάσης, ο Χαράλαμπος Κενανίδης και μάλλον Ο Γαβριήλ Ποτουρίδης.


Mε την ΕΛΠΙΔΑ ΣΑΠΩΝ στα κόκκινα!  Τα περισσότερα παιδιά ήταν εκτός από συμπαίκτες στην ομάδα φίλοι και συμμαθητές. Όρθιοι από αριστερά: Μαυρόπουλος Χρήστος, Ευσταθόπουλος Νίκος, Παπατζηλάκης, Καραθανάσης Τάσος, Αλεξιάδης Νίκος. Κάτω: Καρατσάης Μπάμπης, Χαλκίδης Σπύρος, (;), Κουσίδης Νίκος, Συμεωνίδης, Κεσκεσιάδης Στέλιος.


Παρέα συμμαθητών και συμμαθητριών από σχολική εκδρομή. Εκτός από το Νίκο αναγνωρίζω τους: Τάσο Καραθανάση, Γιώργο Κωστάκη, Κατίνα Νάνου, Νίκο Κουσίδη και Χριστίνα Ανανιάδου.

Σελιδομετρητής επισκέψεων

Σελιδομετρητής

Web Hits

O ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

 Λόγω του όγκου της ύλης, υπήρχαν προβλήματα διαχ/σης της μνήμης από το Η/Υ. Για το λόγο αυτό η σελίδα χωρίστηκε σε 2 μέρη. 
  Στο Β' μέρος υπάρχουν τα θέματα: (ΣΕΛΙΔΕΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ) - (ΑΣΧΟΛΙΕΣ) - (ΠΡΟΣΩΠΑ) - (ΕΝΤΥΠΑ).  
  Πατήστε εδώ για το Β' ΜΕΡΟΣ

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

    Για την πιο εύκολη αναζήτηση  προσώπων που έζησαν στον τόπο μας με αλφαβητική σειρά.

Αγγελίδης Σταύρ./Αδαμίδης Μ./Αχμέτ Σιαμπάν

Βαλασιάδης Θ./Βασιλειάδης Ηλίας/Βογδανίδης Ι. / Βραδέλης Κ.

Γιαννόπουλος Η./Γιουφτσιάδης Κ./Γουναροπούλου Βεν./

Εξηντάρης Θεολόγος/Ευσταθόπουλος Νικ./ Ευσταθόπουλος Καλ./

Ζαμπογιάννης Θεοδ./

Καραλέξης Σ/Καραμουσαλίδης  Χρ./Καφετζής Α./  Καραβασίλης Βασ/ Κεραμυδάς Γ/Κεχαγιάς Άγγελος/ Κιασήφ Μεμέτ/Κιρκινέζης Ιωάν/Κουσίδης Νικ./ Κυριαζίδης Βασ./

Μπεκιαρίδης Γ./Μπερμπέρ Μεμ/

Λιπορδέζης Γ./

Μαλλίδης Δημ./Μαυρίδης Χαρ./Μπακιρτζής Δημ./  Μπακιρτζής Φωκίων/Μπεκίρ Χουσεΐν/

Νάνος Αλέξιος/

Ουρεϊλίδης Ι./Ουστά Αλή Μουστ/

Παγώνης Κ/Παπαδόπουλος Μιχ./Πάππος Δημήτριος/ Πασχαλιδής Κων./Παυλίδης Ιωάννης/Πέτρογλου Ι./  Πίνιος Ι./Ποάλας Κ./Ποτουρίδης Γαβ./Πρασίδης Αθ.

Ρεφειάδης Παναγ/ Ρούφος Αντ/ Ρωμαΐδης Θωμάς/

Σιδεράς ΓεώργιοςΣκαμνός Χρ/ Σκοπιανός Δημ./ Σταυρίδης Αλεξ./

Τσανίδης Στ./Τραμπίδης Πασχ./ Τσιάκος Θ./

Χαρισιάδης Παν./ Χασάν Αλή Γκ./ Χαφούζ Αλή Μεχ


ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ


ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΣΑΠΩΝ

Καραθανάσης Δημήτριος - Τσιτσώνης Χρήσ.


ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΡΟΔΟΠΗΣ

============================

ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

-ΑΕΤΟΚΟΡΥΦΗ/ΑΕΤΟΛΟΦΟΣ

-ΑΜΦΙΑ/ΑΡΑΤΟΣ/ΑΡΙΣΒΗ

-ΑΡΣΑΚΕΙΟ/ΑΣΚΗΤΕΣ

-ΔΙΩΝΗ/ΣΤΡΥΜΗ

-ΕΒΡΕΝΟΣ/ΙΑΣΙΟ

-ΚΑΣΣΙΤΕΡΕΣ/ΚΙΖΑΡΙ

-ΚΡΩΒΥΛΗ/ΛΟΦΑΡΙΟ

-ΛΥΚΕΙΟ/ΝΕΑ ΣΑΝΤΑ

-ΠΡΩΤΑΤΟ/ΧΑΜΗΛΟ

-ΣΑΠΕΣ

Κάλεσμα για συνεργασία

Όσοι από εσάς, που διαβάζετε αυτές τις γραμμές και έχετε στη διάθεσή σας πληροφοριακό ή φωτογραφικό υλικό, μπορείτε να μου το στείλετε για να δημοσιευτεί με τα στοιχεία που εσείς επιθυμείτε...
Αυτό μπορεί να γίνει με τους εξής τρόπους:
Στο όνομα Γιώργος Κεραμυδάς.
Ταχυδρομικά: Δαβάκη 2 - 
Αλεξ/πολη. Τ.Κ. 68100
Τηλεφωνικά:
 2551020230 - 6976233934

Ηλεκτρονικά: 
geokeram@gmail.com