Φωτογραφικό Υλικό από το αρχείο του Ανδρέα Καφετζή


Σάπες: 1951. Αν και η φωτογραφία ήταν σε άσχημη κατάσταση, τη δημοσιεύω γιατί δείχνει τα εξής σημαντικά. Φαίνεται η ανέγερση της Αγίας Μαρίνας που ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί, ενώ στο βάθος φαίνεται να υπάρχει μόνο ο πρώτος όροφος του δημοτικού μεγάρου. Στο επίκεντρο ο Δημητρός, πάντα πρώτος στο καρναβάλι των Σαπών, ντυμένος στα μαύρα (δεν ξέρω το συμβολισμό) με δυο μωρά-κούκλες- στην αγκαλιά.


Σάπες: 1960: Από το αρχείο του Ανδρέα Καφετζή. Ο διάδοχος τότε του βασιλικού θρόνου Κωνσταντίνος, που ήταν και ο αρχηγός των προσκόπων στην Ελλάδα, σε περιοδεία του στη Θράκη, έγινε δεκτός από τις αρχές και τους δημότες εισέρχεται στο δημοτικό μέγαρο συνοδευόμενος από το δήμαρχο Χρ. Τσιτσώνη και όλο το δημοτικό συμβούλιο. Ο διάδοχος χαιρετά το τμήμα των προσκόπων Σαπών, που σε στάση προσοχής αποδίδουν τιμές. Αναγνωρίζω από τους προσκόπους το Γ. Μαυρίδη, Γ. Ελευθεριάδη, Χρ. Θωίδη δεξιά και ο Τοπικός Έφορος Προσκόπων Πασχαλίδης Τ.


Σάπες: 1970. Από τα εγκαίνια του Εθνικού τότε Σταδίου Σαπών. Μεταξύ των επισήμων ο τότε Γ.Γ.Α. Ασλανίδης και ο Δήμαρχος Χρ. Τσιτσώνης.


1970: Από τα εγκαίνια του Ειρηνοδικείου Σαπών. Το Ειρηνοδικείο έγινε μετά από αίτημα των επαγγελματιών των Σαπών σε συνεργασία με τον τότε Δήμαρχο Χρ. Τσιτσώνη. Σήμερα η λειτουργία του έχει υποβαθμιστεί.


Περίπου στα 1970. Πολλές ήταν οι αθλητικές εκδηλώσεις με λαϊκή συμμετοχή. Δεν μπορούσα να μη δημοσιεύσω αυτή τη φωτογραφία, όπου ο νικητής Ανέστης Δημόπουλος παίρνει το κύπελο από το Δήμαρχο Χρ. Τσιτσώνη. Για όσους δε γνωρίζουν αναφέρω ότι ο Ανέστης ήταν παθιασμένος με τον αθλητισμό! Έπαιζε ποδόσφαιρό με την Ελπίδα, συμμετείχε σε αθλητικούς αγώνες πηγαίνοντας "κόντρα" στο χρόνο. Δεν κάπνιζε, δεν έκανε καταχρήσεις, όμως η μοίρα αποφάσισε να φύγει από τη ζωή πολύ νωρίς.


Σάπες, γύρω στα 1978. Μια ομάδα φίλων κυνηγών έχουν πετύχει το στόχο τους. Έξι αγριογούρουνα στη σειρά! Πρόσωπα που αναγνωρίζω: Τ. Ρεφειάδης, Γ. Στελιόπουλος, Κ. Μπακιρτζής, Β. Χαδόλιας, Π.Πολυχρονιάδης, Γ. Πολυχρονιάδης Μ. Καλαϊτζίδης.


Γύρω στο 1952, ο Γ. Πολυχρονιάδης με τις αδερφές του και πίσω ο Στ. Γιαννόπουλος, λίγο πριν αναχωρήσουν με την "Ελπίδα" για ποδοσφαιρικό αγώνα. Αρκετά παλιά φωτογραφία που χαρακτηριστικό της είναι και το λεωφορείο, από τα πρώτα στον τόπο μας.


Σελιδομετρητής επισκέψεων

Σελιδομετρητής

Web Hits

O ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

 Λόγω του όγκου της ύλης, υπήρχαν προβλήματα διαχ/σης της μνήμης από το Η/Υ. Για το λόγο αυτό η σελίδα χωρίστηκε σε 2 μέρη. 
  Στο Β' μέρος υπάρχουν τα θέματα: (ΣΕΛΙΔΕΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ) - (ΑΣΧΟΛΙΕΣ) - (ΠΡΟΣΩΠΑ) - (ΕΝΤΥΠΑ).  
  Πατήστε εδώ για το Β' ΜΕΡΟΣ

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

    Για την πιο εύκολη αναζήτηση  προσώπων που έζησαν στον τόπο μας με αλφαβητική σειρά.

Αγγελίδης Σταύρ./Αδαμίδης Μ./Αχμέτ Σιαμπάν

Βαλασιάδης Θ./Βασιλειάδης Ηλίας/Βογδανίδης Ι. / Βραδέλης Κ.

Γιαννόπουλος Η./Γιουφτσιάδης Κ./Γουναροπούλου Βεν./

Εξηντάρης Θεολόγος/Ευσταθόπουλος Νικ./ Ευσταθόπουλος Καλ./

Ζαμπογιάννης Θεοδ./

Καραλέξης Σ/Καραμουσαλίδης  Χρ./Καφετζής Α./  Καραβασίλης Βασ/ Κεραμυδάς Γ/Κεχαγιάς Άγγελος/ Κιασήφ Μεμέτ/Κιρκινέζης Ιωάν/Κουσίδης Νικ./ Κυριαζίδης Βασ./

Μπεκιαρίδης Γ./Μπερμπέρ Μεμ/

Λιπορδέζης Γ./

Μαλλίδης Δημ./Μαυρίδης Χαρ./Μπακιρτζής Δημ./  Μπακιρτζής Φωκίων/Μπεκίρ Χουσεΐν/

Νάνος Αλέξιος/

Ουρεϊλίδης Ι./Ουστά Αλή Μουστ/

Παγώνης Κ/Παπαδόπουλος Μιχ./Πάππος Δημήτριος/ Πασχαλιδής Κων./Παυλίδης Ιωάννης/Πέτρογλου Ι./  Πίνιος Ι./Ποάλας Κ./Ποτουρίδης Γαβ./Πρασίδης Αθ.

Ρεφειάδης Παναγ/ Ρούφος Αντ/ Ρωμαΐδης Θωμάς/

Σκαμνός Χρ/ Σκοπιανός Δημ./ Σταυρίδης Αλεξ./

Τσανίδης Στ./Τραμπίδης Πασχ./ Τσιάκος Θ./

Χαρισιάδης Παν./ Χασάν Αλή Γκ./ Χαφούζ Αλή Μεχ


ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ


ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΣΑΠΩΝ

Καραθανάσης Δημήτριος - Τσιτσώνης Χρήσ.


ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΡΟΔΟΠΗΣ

============================

ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

-ΑΕΤΟΚΟΡΥΦΗ/ΑΕΤΟΛΟΦΟΣ

-ΑΜΦΙΑ/ΑΡΑΤΟΣ/ΑΡΙΣΒΗ

-ΑΡΣΑΚΕΙΟ/ΑΣΚΗΤΕΣ

-ΔΙΩΝΗ/ΣΤΡΥΜΗ

-ΕΒΡΕΝΟΣ/ΙΑΣΙΟ

-ΚΑΣΣΙΤΕΡΕΣ/ΚΙΖΑΡΙ

-ΚΡΩΒΥΛΗ/ΛΟΦΑΡΙΟ

-ΛΥΚΕΙΟ/ΝΕΑ ΣΑΝΤΑ

-ΠΡΩΤΑΤΟ/ΧΑΜΗΛΟ

-ΣΑΠΕΣ

Κάλεσμα για συνεργασία

Όσοι από εσάς, που διαβάζετε αυτές τις γραμμές και έχετε στη διάθεσή σας πληροφοριακό ή φωτογραφικό υλικό, μπορείτε να μου το στείλετε για να δημοσιευτεί με τα στοιχεία που εσείς επιθυμείτε...
Αυτό μπορεί να γίνει με τους εξής τρόπους:
Στο όνομα Γιώργος Κεραμυδάς.
Ταχυδρομικά: Δαβάκη 2 - 
Αλεξ/πολη. Τ.Κ. 68100
Τηλεφωνικά:
 2551020230 - 6976233934

Ηλεκτρονικά: 
geokeram@gmail.com