Όταν έλαβα αυτές τις 3 φωτογραφίες δοκίμασα μια ευχάριστη έκπληξη. Αφορούσε μια δραστηριότητα που δεν έτυχε να ακούσω ποτέ. Κατ' αρχήν να αναφέρω ότι μου τις έστειλε η Φωτεινή Ψαθά, που πριν από χρόνια ζούσε στις Σάπες με την οικογένειά της. Είναι εγγονή της δασκάλας Αλκμήνης Γουναροπούλου Ψαθά. Με τη Φωτεινή ήρθαμε σε επαφή μέσω του face book. Κοινά τα ενδιαφέροντα, λόγω της αγάπης και των αναμνήσεων που έχει με τον τόπο που έζησε παιδί. Μάλιστα η ίδια στο σύντομο βιογραφικό σημείωμά της στο βιβλίο της "Γράφοντας κύκλους" -ποιητική συλλογή- γράφει: "...και μέχρι τα 18 έζησε στις Σάπες-Κομοτηνής". Εγώ, διορθώνω: "Ροδόπης"! Μου υποσχέθηκε ότι θα μου στείλει παλιές φωτογραφίες από τις Σάπες... κι εγώ δεν ξεχνώ... (ο Άγιος το τάμα το θέλει).
Θεατρική Ομάδα Σαπών. Πρώτες πληροφορίες.
Η θεατρική ομάδα Σαπών ήταν μια αυθόρμητη πρωτοβουλία μιας γυναίκας (για το όνομα θα επανέλθω) σύζυγος του Διοικητού αξιωματικού του Τ.Ε. Σαπών. Στην ιδέα συμμετείχαν πολλά πρόσωπα από τις Σάπες, πολλά από τα οποία αποτέλεσαν έκπληξη για μένα... (θα επανέλθω με περισσότερες πληροφορίες).
Θεατρική Ομάδα Σαπών: 1960: τίτλος του έργου "ο άσωτος υιός". Τη σκηνοθεσία είχε η Καραγιώργου, σύζυγος του διοικητού του Τάγματος Εθνοφυλακής Σαπών. Οι πρόβες γινόταν στο οίκημα της υπηρεσίας. Πρόσωπα που αναγνωρίστηκαν: Σαγίρη Ελένη, Ηλίας Αντωνιάδης, Μίμης Ψαθάς, Νίνα Ζαμπογιάννη. Προς το παρόν δε γνωρίζω το τελευταίο πρόσωπο.
Μια ακόμη σκηνή από την ίδια θεατρική παράσταση. Τα πρόσωπα είναι ίδια με την προηγούμενη φωτογραφία.
Προφανώς η παράσταση τελείωσε και τα πρόσωπα που συμμετείχαν εισπράττουν τα χειροκροτήματα των θεατών. Αρκετά από αυτά αναγνωρίζω. Λευτέρης Κουσίδης, Αλέκος Κιρκινέζης, Αρτεμισία Σεραφειμίδου, Νίνα Ζαμπογιάννη, Ηλίας Αντωνιάδης, Μίμης Ψαθάς, Βαγγέλης Χαδόλιας. Ήρθα σε επαφή με τον Τάκη Ζαμπογιάννη, ο οποίος μου είπε ότι συμμετείχε και ο ίδιος, ήταν ο πιο μικρός. Θα επανέλθω με νέες πληροφορίες.