Γύρω στα 1950 Μια παρέα καλοντυμένων Σαπαίων φωτογραφίζεται από τον Αλέκο Χαρισιάδη. Στο βάθος φαίνεται αρκετός κόσμος που δείχνει να περιμένει την άφιξη κάποιου προσώπου. Δεν μπόρεσα να βρω περισσότερες πληροφορίες. Η παρέα από αριστερά: Γ. Μαρουφίδης, Δ. Μουχταράκος, Στ. Κενανίδης, Θ. Βαλασιάδης και Δημ. Γιουφτσιάδης.


Σάπες γύρω στα 1950. Μια μοναδική φωτογραφία από την παρέα των Σαπαίων φίλων που τη βρήκα στο αρχείο του Θόδωρου Βαλασιάδη. Αναγνωρίζω από αριστερά: όρθιοι: Γ. Σεραφειμίδης, Δ. Μουχταράκος, Χαρ. Σταυρίδης, Αγ. Κεχαγιάς, Κ. Παπαδόπουλος, Βασ. Μαλλίδης. Καθιστοί: (;), Θ.Βαλασιάδης, Κ.Παπαλοΐζος, (;).


Φεβρουάριος 1954. Έβαλα αυτή τη φωτογραφία για να σας εξηγήσω ότι το 1952 χτίστηκε το δημοτικό μέγαρο. Σε φωτογραφία του 1953 ήταν ακόμη χωρίς τους σοβάδες. Εδώ, αρχές του 1954 έχουν ολοκληρωθεί τα επιχρίσματα και η παρέα διάλεξε το νέο μέγαρο ως ενδιαφέρον φόντο για μια αναμνηστική φωτογραφία. Από την παρέα αναγνωρίζω το Θ.Βαλασιάδη και Χαρ. Χαριτόπουλο (δεξιά).


10 Φεβρουαρίου 1957. Ο Θ. Βαλασιάδης σε μια φωτογραφία επάνω στην ταράτσα του δημαρχείου. Στο βάθος φαίνεται άποψη των Σαπών που βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του κτιρίου. Φαίνεται το τέμενος και οι κατοικίες εκείνης της εποχής.


Γύρω στα 1958: ΠΑΙΔΑΓΩΓΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΕΩΣ.  Ανάμεσα στους σπουδαστές απόφοιτους της Σχολής και ο Αργύρης Βαλασιάδης, ο αδερφός του Θόδωρου. Βρίσκεται προς τα αριστερά επάνω διαγώνια μετρώντας τρία κεφάλια από το διευθυντή της Σχολής Εμμαν. Σαρρή.  Παρατηρώ ότι λείπουν οι σπουδάστριες. Υποθέτω ότι ήταν η ίδια τακτική που υπήρχε και επί της εποχής μου (1972). Να μη  βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής οι σπουδαστές με τις σπουδάστριες. Τάξις και ηθική!  (αρχείο Αργύρη Βαλασιάδη).


Παρέα φίλων κυνηγών γύρω στα 1960 σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τα θηράματά τους. Η χαρά του κυνηγού είναι να δείχνει τη δεινότητά του. Εδώ ο Θ. Βαλασιάδης, ο Γιώργος Τσομπανίδης και ο Β. Γκάζος από το Αρσάκειο, που ήταν τότε γνωστός και για το παίξιμο της γκάιντας.


Σελιδομετρητής επισκέψεων

Σελιδομετρητής

Web Hits

O ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

 Λόγω του όγκου της ύλης, υπήρχαν προβλήματα διαχ/σης της μνήμης από το Η/Υ. Για το λόγο αυτό η σελίδα χωρίστηκε σε 2 μέρη. 
  Στο Β' μέρος υπάρχουν τα θέματα: (ΣΕΛΙΔΕΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ) - (ΑΣΧΟΛΙΕΣ) - (ΠΡΟΣΩΠΑ) - (ΕΝΤΥΠΑ).  
  Πατήστε εδώ για το Β' ΜΕΡΟΣ

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

    Για την πιο εύκολη αναζήτηση  προσώπων που έζησαν στον τόπο μας με αλφαβητική σειρά.

Αγγελίδης Σταύρ./Αδαμίδης Μ./Αχμέτ Σιαμπάν

Βαλασιάδης Θ./Βασιλειάδης Ηλίας/Βογδανίδης Ι. / Βραδέλης Κ.

Γιαννόπουλος Η./Γιουφτσιάδης Κ./Γουναροπούλου Βεν./

Εξηντάρης Θεολόγος/Ευσταθόπουλος Νικ./ Ευσταθόπουλος Καλ./

Ζαμπογιάννης Θεοδ./

Καραλέξης Σ/Καραμουσαλίδης  Χρ./Καφετζής Α./  Καραβασίλης Βασ/ Κεραμυδάς Γ/Κεχαγιάς Άγγελος/ Κιασήφ Μεμέτ/Κιρκινέζης Ιωάν/Κουσίδης Νικ./ Κυριαζίδης Βασ./

Μπεκιαρίδης Γ./Μπερμπέρ Μεμ/

Λιπορδέζης Γ./

Μαλλίδης Δημ./Μαυρίδης Χαρ./Μπακιρτζής Δημ./  Μπακιρτζής Φωκίων/Μπεκίρ Χουσεΐν/

Νάνος Αλέξιος/

Ουρεϊλίδης Ι./Ουστά Αλή Μουστ/

Παγώνης Κ/Παπαδόπουλος Μιχ./Πάππος Δημήτριος/ Πασχαλιδής Κων./Παυλίδης Ιωάννης/Πέτρογλου Ι./  Πίνιος Ι./Ποάλας Κ./Ποτουρίδης Γαβ./Πρασίδης Αθ.

Ρεφειάδης Παναγ/ Ρούφος Αντ/ Ρωμαΐδης Θωμάς/

Σιδεράς ΓεώργιοςΣκαμνός Χρ/ Σκοπιανός Δημ./ Σταυρίδης Αλεξ./

Τσανίδης Στ./Τραμπίδης Πασχ./ Τσιάκος Θ./

Χαρισιάδης Παν./ Χασάν Αλή Γκ./ Χαφούζ Αλή Μεχ


ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ


ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΣΑΠΩΝ

Καραθανάσης Δημήτριος - Τσιτσώνης Χρήσ.


ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΡΟΔΟΠΗΣ

============================

ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

-ΑΕΤΟΚΟΡΥΦΗ/ΑΕΤΟΛΟΦΟΣ

-ΑΜΦΙΑ/ΑΡΑΤΟΣ/ΑΡΙΣΒΗ

-ΑΡΣΑΚΕΙΟ/ΑΣΚΗΤΕΣ

-ΔΙΩΝΗ/ΣΤΡΥΜΗ

-ΕΒΡΕΝΟΣ/ΙΑΣΙΟ

-ΚΑΣΣΙΤΕΡΕΣ/ΚΙΖΑΡΙ

-ΚΡΩΒΥΛΗ/ΛΟΦΑΡΙΟ

-ΛΥΚΕΙΟ/ΝΕΑ ΣΑΝΤΑ

-ΠΡΩΤΑΤΟ/ΧΑΜΗΛΟ

-ΣΑΠΕΣ

Κάλεσμα για συνεργασία

Όσοι από εσάς, που διαβάζετε αυτές τις γραμμές και έχετε στη διάθεσή σας πληροφοριακό ή φωτογραφικό υλικό, μπορείτε να μου το στείλετε για να δημοσιευτεί με τα στοιχεία που εσείς επιθυμείτε...
Αυτό μπορεί να γίνει με τους εξής τρόπους:
Στο όνομα Γιώργος Κεραμυδάς.
Ταχυδρομικά: Δαβάκη 2 - 
Αλεξ/πολη. Τ.Κ. 68100
Τηλεφωνικά:
 2551020230 - 6976233934

Ηλεκτρονικά: 
geokeram@gmail.com