12 Απριλίου 1962: Οι επίσημοι της εποχής προσέρχονται στην εκκλησία. Δεν μπορώ να εξηγήσω την ημερομηνία με το είδος της γιορτής. Από τα πρόσωπα αναγνωρίζω το Δήμαρχο Σαπών Χρ. Τσιτσώνη, το Διοικητή Φρουράς Πέτρο Κονδυλάκη, (συγγενής με τον ποιητή και συγγραφέα Ιωάννη Κονδυλάκη), το Διοικητή του Αστ. Τμήματος Σαπών Δρούλια, το Θ.Μπακιρτζή, Δημ. Σύμβουλο και τους Μιχ. Κωφίδη και Ξεν. Βασιλειάδη, υπαλλήλους του Δήμου. Aπό την ίδια ημέρα κατάθεση στο ηρώο. Ψάλτες οι Μπομποτάς και Μακρής. 28 Οκτωβρίου 1962: Από την κατάθεση στεφάνων στο ηρώο. Την εποχή εκείνη οι μαθητές των σχολείων δεν περιοριζόταν απλά μόνο στην κατάθεση, αλλά απήγγειλαν και κάποιο σχετικό ποίημα. Συη φωτογραφία βλέπω πολλά γνωστά μου πρόσωπα. Ήταν η χρονιά που ήμουν ΣΤ' τάξη στο δημοτικό σχολείο. Ο μαθητής που απαγγέλει είναι ο Δημητρακόπουλος Κων. ενώ στο βάθος διακρίνω τους δασκάλους Κώστα Καρυπίδη και Άννα Ανθοπούλου Κοναξή, η οποία κρατάει τα φύλλα των ποιημάτων, προκειμένου να βοηθήσει τους μαθητές αν λησμονήσουν κάτι από το ποίημα. Οι συμμαθήτριές μου Κομνηνακίδου και Κονδυλάκη, η αδερφή μου Πόπη, στο Γυμνάσιο και ο Θόδωρος Ζαμπογιάννης. (Αρχείο φωτογραφίας: Γ. Ψωμιάδης).
1962:
από την παρέλαση της 25ης Μαρτίου του 1962. Ανήκουν στο αρχείο του Γ.
Φωμιάδη. Aναγνωρίζω το γυμναστή Κ. Λουρίκα και από τους μαθητές ο
πρώτος στη μέση πρέπει να είναι ο Τζανίδης Σταύρος. Δεξιά, παραστάτης
είναι ο Αμπατζής Δημήτριος.
Την ίδια μέρα. Μαθητές του Γυμνασίου συνοδεύουν τη σημαία του Δήμου στο ηρώο για την τελετή της έπαρσης. Τα χρόνια εκείνα η σημαία μεταφερόταν από το Δήμο στο χώρο του ηρώου με τη συνοδεία τμήματος μαθητών του γυμνασίου. Ακολουθούν πιο πίσω οι επίσημοι.
Πάλι από την ίδια παρέλαση. Παρελαύνει το τμήμα του Σ.Ε.Οδηγών Σαπών. Πρώτη αριστερά η Γεωργία Αμπατζή
28 Οκτωβρίου 1963: Από την παρέλαση της ημέρας εκείνης, βλέπουμε το σημαιοφόρο και τους παραστάτες-τριες του 6τάξιου τότε Γυμνασίου Σαπών. Και σε αυτή τη φωτογραφία εκείνο που ξεχωρίζει είναι το πυκνό πλήθος των ανθρώπων που παρακολουθούν με ενδιαφέρον. Θα παρατηρήσατε πιστεύω και την αμφίεση των μαθητριών με τις μαύρες ποδιές. Για ιστορικούς λόγους, σας πληροφορώ ότι οι ποδιές καταργήθηκαν το 1982, ενώ τα μαθητικά πηλίκια των μαθητών το 1964. Δηλαδή η χρονιά της παρέλασης αυτής ήταν η τελευταία που φορούσαν πηλίκια. Από τα πρόσωπα που εικονίζονται εδώ γνωστά είναι από αριστερά: Ουρανία Καπόλου, Ρένα Χαστά και πίσω Δημητρακοπούλου Μαρία και Ασημούλα Τριανταφυλλίδου. Τα ονόματα των αγοριών δεν τα γνωρίζω. (Αρχείο φωτο: Ουρανία Μαυρίδου Καπόλου).
Σάπες 25 Μαρτίου 1964: Από την παρέλαση του Δημοτικού Σχολείου Σαπών. Από αριστερά διακρίνω τους Λεωνίδα Ξανθόπουλο, Στέφ. Πιτακούδη και Γιώργο Παπαδημητρίου στην πρώτη τριάδα. (αρχείο του Λεωνίδα Ξανθόπουλου).
Σάπες 28 Οκτωβρίου 1964 - Παρελαύνει μπροστά από τους επισήμους το τμήμα των κοριτσιών του Μειονοτικού Σχολείου Σαπών.
28 Οκτωβρίου 1965. Διακρίνουμε τους παραστάτες του Δημοτικού Σχολείου Σαπών που είναι από αριστερά στην πρώτη σειρά η Κωνσταντινιά Παπαδοπούλου, ο Κωνσταντίνος Κουγιουρούκης (σημαιοφόρος), η Τζανίδου Ιωάννα. Πίσω ο Νίκος Φραγκάκης και η Ξανθοπούλου Αλεξάνδρα. Στο βάθος διακρίνεται η Φιλαρμονική του Δήμου Σαπών.
Στο τμήμα των κοριτσιών αναγνωρίζονται οι τότε μαθήτριες: Παπαδοπούλου Μαρία, Χατζοπούλου, Θεμελή Βαρβάρα, Αθανασιάδου Ισμήνη, Λιπορδέζη Κατίνα, Μπακιρτζή Αθηνά κ.λ.π
1966 - Από την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 1966. Στη φωτογραφία παρελαύνει τμήμα οπλιτών του Τάγματος Εθνοφυλακής με τις μηχανές τους. Στο κέντρο της φωτογραφίας είναι ο Τάκης Σταυρίδης, που μου έδωσε και τη φωτογραφία. Πίσω του και αριστερά ο Δημήτριος Σκοπιανός δεξιά του νομίζω ο Γιώργος Μαυρίδης και ο Θόδωρος Παυλίδης. Παρατηρώντας τη φωτογραφία διέκρινα στην άκρη δεξιά το μαγαζί του πατέρα μου, καθώς και τη φιλαρμονική του Δήμου στην οποία φαίνομαι κι εγώ. Άλλα μέλη που φαίνονται είναι: ο Γρηγορόπουλος Παν. ο Γ. Πρασίδης, ο Δ. Παπάζογλου. Τους υπόλοιπους δεν τους αναγνωρίζω.
28 Οκτωβρίου 1966. Φωτογραφία από την ίδια παρέλαση με την παραπάνω. Πάντα, όταν περνούσε το στρατιωτικό τμήμα στις παρελάσεις γινόταν δεκτό με τα πιο ζωντανά χειροκροτήματα από όλους τους Σαπαίους. [αρχείο Γ. Ψωμιάδη]
28 Οκτωβρίου 1966 - Η σημαία και οι μαθητές παραστάτες του Μειονοτικού Σχολείου Σαπών
28 Οκτωβρίου 1966 - Από την παρέλαση του τμήματος των αγοριών του Δημοτικού Σχολείου Σαπών. Αναγνωρίζω τους μικρότερούς μου: Αντώνη Μακρή, Αναστάσιο Βοσνίδη, Θανάση Ρεφειάδη, Κομνηνακίδη Σταύρο, Γκαζίνο Αθανάσιο
25 Mαρτίου 1967. Ίσως η μοναδική φωτογραφία που πέρασε από τα χέρια μου να παρουσιάζεται σε ημέρα παρέλασης άρμα στολισμένο με δάφνες και με μαθητές και μαθήτριες του δημοτικού και του γυμνασίου σε μια αναπαράσταση από τον ξεσηκωμό του ελληνικού γένους το 1821. Στη θέση του Παλαιών Πατρών Γερμανού ο Τ. Καραθανάσης (αν δεν κάνω λάθος), ο Γ.Παπαδημητρίου με το όπλο. Από τα άλλα παιδιά αναγνωρίζω τη Βιβιτσίδου (2η), ο Πάνος Νικολαΐδης με το πιστόλι, η Κούλα Μαλλίδου, που μου έδωσε και τη φωτογραφία.
28 Oκτωβρίου 1968. Στη σημαία ο συμμαθητής μου Σταύρος Αγγελίδης, που δυστυχώς έφυγε από τη ζωή στην καλύτερη ηλικία. Δίπλα του η Ροδαράκη Ιωάννα, η οποία και μου έστειλε τη φωτογραφία. Αριστερά η Σεραϊτίδου Γεωργία. Πίσω από το Σταύρο, ο Κωστάκης Παράσχος. Ο μαθητής που δεν φαίνεται το πρόσωπό του είναι ο Νίκος Φραγκάκης. Θέλω να ευχαριστήσω την Ιωάννα για τις φωτογραφίες και για τα καλά της λόγια.
25 Mαρτίου 1969. Από την παρέλαση του τμήματος των μαθητριών του δημοτικού σχολείου. Αναγνώρισα την Στέλλα Μαρίνου, Μηλιδάκη Βασιλική, Τζανίδου Χρυσάνθη. Τέταρτη στη σειρά η Γιουφτσιάδου Μαρία (για τα υπόλοιπα κορίτσια δέχομαι βοήθεια, λόγω αμφιβολιών). Εκείνο που παρατηρώ επίσης είναι τα σπίτια και τα μαγαζιά της εποχής. Το διώροφο αριστερά ήταν το οδοντιατρείο της Μαργαρίτου, Από κάτω ήταν ραφείο και για ένα διάστημα εκεί είχε τον ιματισμό της η Ελπίδα Σαπών. Δίπλα το χαμηλό παντοπωλείο είχε τότε ο Ζαφειριάδης Ανέστης από το Χαμηλό και δίπλα το περίπτερο του Ν. Κουσίδη.
1970 - Από την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 1970. Την εποχή εκείνη η συμμετοχή, εκτός των σχολείων, και πολλών άλλων Συλλόγων, Σωματείων και οργανώσεων ήταν σχεδόν υποχρεωτική στις παρελάσεις. Στη φωτογραφία βλέπουμε να κάνει παρέλαση ενώπιον του τότε Δημάρχου Χρήστου Τσιτσώνη και το Σωματείο Φορτοεκφορτωτών Σαπών, με Πρόεδρο τον Ελευθέριο Κουσίδη. Προηγείται ο Παντελής Δημόπουλος.