25 Μαρτίου 1963: Από τις πρώτες μας εμφανίσεις με τη φιλαρμονική του Δήμου. Με τον αείμνηστο φίλο μου Σταύρο Αγγελίδη, ήμασταν οι δυάδα των κλαρίνων. 


Η Φιλαρμονική του Δήμου Σαπών, από την ίδρυσή της, το 1961-62, είχε ως δάσκαλο και αρχιμουσικό τον Αθανάσιο Μαλετσίδη, ο οποίος το 1965 με 66 ανέλαβε την αντίστοιχη Φιλαρμονική του Δήμου Κομοτηνής.


Σάπες 25 Μαρτίου 1963: Δύο φωτογραφίες που έχουν ηλικία 50 χρόνων. Την ίδια ημέρα στο ίδιο σημείο από αριστερά: Τάκης Ζαμπογιάννης, Κώστας Σαμαράς, Κυριάκος Κεσκεσιάδης. Συνεχίζω: Τάκης Κιουπτσής, Δημήτρης Μαυρίδης και Γιώργος Μαρουφίδης. Ήταν από τα βασικά μέλη της φιλαρμονικής της εποχής εκείνης. Συμμετείχαμε κι εμείς τότε σε ηλικία 12 χρόνων! Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη μπροστά στην εκκλησία, ενώ μπορείτε να δείτε τις κατοικίες όπως ήταν τότε. (αρχείο φωτογραφίας: Γ. Ψωμιάδης).


Από την παρέλαση της φιλαρμονικής στις 28 Οκτωβρίου 1964, με αρχιμουσικό τον Αθανάσιο Μαλετσίδη. 


25 Mαρτίου 1965. Προσέξτε τις δυο παραπάνω φωτογραφίες. Είναι σαν μην έφυγε από τη θέση του ο φωτογράφος για 5 μήνες! Ο μαέστρος και η φιλαρμονική στην ίδια θέση. Δεξιά το μαγαζί του πατέρα μου ακριβώς το ίδιο. Η διαφορά είναι με τη βροχή και το κρύο, αφού όλοι φορούν σακάκια και παλτό! 


Σάπες 28 Οκτωβρίου 1965: Από την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 1965. Η φιλαρμονική του Δήμου Σαπών με τον αρχιμουσικό Αθανάσιο Μαλετσίδη. Αναγνωρίζω τους Κ. Σαμαρά, Γ.Μαρουφίδη, Τ.Κιουπτσή, Κ. Κυριαζίδη, Γ.Κεραμυδά, Στ Αγγελίδη, Τ. Μαλετσίδης, Ν.Παπάς, Στ. Παγώνης, (οι υπόλοιποι δε φαίνονται).


Σάπες 28 Οκτωβρίου 1966: Μια αναμνηστική φωτογραφία των μελών της Φιλαρμονικής του Δήμου με το Χρήστο Τσιτσώνη, τότε  δήμαρχο Σαπών. Ήταν μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης, όταν μας πρότεινε να πάμε για ένα κέρασμα. Η φωτογραφία είναι βγαλμένη μπροστά από το δημοτικό κήπο. Από αριστερά είναι οι: Νίκος Πάππος, Δρακούλης Αλεξίου, Γιώργος Πρασίδης, Γιώργος Μαρουφίδης, Κυριάκος Κυριαζίδης, Παναγ. Γρηγορόπουλος, (;), Αθανάσιος Τζιερτζής (δεν ήταν μέλος), Δημ. Παπαθεοδώρου και Γιώργος Κεραμυδάς. Κάτω: Σταύρος Παγώνης, Κοσμάς Κηπουρός, Τάσος Αλεξίου, Δημ. Παπάζογλου και Γιώργος Νάνος. (Αρχείο: Γιώργος Ψωμιάδης)


Η φιλαρμονική με τις προσκοπικές στολές. Από αριστερά όρθιοι: Γ. Κεραμυδάς, Δ. Παπάζογλου, Γ. Πρασίδης, Π. Γρηγορόπουλος, Α. Κρυστάλλης, Σ. Αγγελίδης, Κ. Κηπουρός, Α. Αλεξίου. καθιστοί: Γ. Νάνος, Γ. Μαρουφίδης, Δρ. Αλεξίου, Ν. Παππάς, Σ. Παγώνης


Η φιλαρμονική του Δήμου Σαπών, συμμετείχε στην παρέλαση της 14/5/68 στα "Ελευθέρια" της Κομοτηνής με την εμφάνιση του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων.


Μετά το 1966, η Φιλαρμονική λειτούργησε ουσιαστικά ακέφαλη, εμφανιζόμενη στις παρελάσεις μόνο με τα παλιά της μέλη και χωρίς αρχιμουσικό. Απόδειξη της κατάστασης αυτής είναι οι δύο φωτογραφίες το 1968 και 1969. (επάνω και κάτω)Η φιλαρμονική με μουσικό το Γιώργο Μαρουφίδη. Ήταν τα πρώτα χρόνια της αποχώρησης του Μαλετσίδη. Πάντα η στολή μας ήταν ένα άσπρο πουκάμισο, ένα μαύρο παντελόνι και η απαραίτητη γραβάτα. Όλα με έξοδα της οικογένειας φυσικά!

Συνέχεια στην 3η σελίδα

Σελιδομετρητής επισκέψεων

Σελιδομετρητής

Web Hits

O ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

 Λόγω του όγκου της ύλης, υπήρχαν προβλήματα διαχ/σης της μνήμης από το Η/Υ. Για το λόγο αυτό η σελίδα χωρίστηκε σε 2 μέρη. 
  Στο Β' μέρος υπάρχουν τα θέματα: (ΣΕΛΙΔΕΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ) - (ΑΣΧΟΛΙΕΣ) - (ΠΡΟΣΩΠΑ) - (ΕΝΤΥΠΑ).  
  Πατήστε εδώ για το Β' ΜΕΡΟΣ

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

    Για την πιο εύκολη αναζήτηση  προσώπων που έζησαν στον τόπο μας με αλφαβητική σειρά.

Αγγελίδης Σταύρ./Αδαμίδης Μ./Αχμέτ Σιαμπάν

Βαλασιάδης Θ./Βασιλειάδης Ηλίας/Βογδανίδης Ι. / Βραδέλης Κ.

Γιαννόπουλος Η./Γιουφτσιάδης Κ./Γουναροπούλου Βεν./

Εξηντάρης Θεολόγος/Ευσταθόπουλος Νικ./ Ευσταθόπουλος Καλ./

Ζαμπογιάννης Θεοδ./

Καραλέξης Σ/Καραμουσαλίδης  Χρ./Καφετζής Α./  Καραβασίλης Βασ/ Κεραμυδάς Γ/Κεχαγιάς Άγγελος/ Κιασήφ Μεμέτ/Κιρκινέζης Ιωάν/Κουσίδης Νικ./ Κυριαζίδης Βασ./

Μπεκιαρίδης Γ./Μπερμπέρ Μεμ/

Λιπορδέζης Γ./

Μαλλίδης Δημ./Μαυρίδης Χαρ./Μπακιρτζής Δημ./  Μπακιρτζής Φωκίων/Μπεκίρ Χουσεΐν/

Νάνος Αλέξιος/

Ουρεϊλίδης Ι./Ουστά Αλή Μουστ/

Παγώνης Κ/Παπαδόπουλος Μιχ./Πάππος Δημήτριος/ Πασχαλιδής Κων./Παυλίδης Ιωάννης/Πέτρογλου Ι./  Πίνιος Ι./Ποάλας Κ./Ποτουρίδης Γαβ./Πρασίδης Αθ.

Ρεφειάδης Παναγ/ Ρούφος Αντ/ Ρωμαΐδης Θωμάς/

Σιδεράς ΓεώργιοςΣκαμνός Χρ/ Σκοπιανός Δημ./ Σταυρίδης Αλεξ./

Τσανίδης Στ./Τραμπίδης Πασχ./ Τσιάκος Θ./

Χαρισιάδης Παν./ Χασάν Αλή Γκ./ Χαφούζ Αλή Μεχ


ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ


ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΣΑΠΩΝ

Καραθανάσης Δημήτριος - Τσιτσώνης Χρήσ.


ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΡΟΔΟΠΗΣ

============================

ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

-ΑΕΤΟΚΟΡΥΦΗ/ΑΕΤΟΛΟΦΟΣ

-ΑΜΦΙΑ/ΑΡΑΤΟΣ/ΑΡΙΣΒΗ

-ΑΡΣΑΚΕΙΟ/ΑΣΚΗΤΕΣ

-ΔΙΩΝΗ/ΣΤΡΥΜΗ

-ΕΒΡΕΝΟΣ/ΙΑΣΙΟ

-ΚΑΣΣΙΤΕΡΕΣ/ΚΙΖΑΡΙ

-ΚΡΩΒΥΛΗ/ΛΟΦΑΡΙΟ

-ΛΥΚΕΙΟ/ΝΕΑ ΣΑΝΤΑ

-ΠΡΩΤΑΤΟ/ΧΑΜΗΛΟ

-ΣΑΠΕΣ

Κάλεσμα για συνεργασία

Όσοι από εσάς, που διαβάζετε αυτές τις γραμμές και έχετε στη διάθεσή σας πληροφοριακό ή φωτογραφικό υλικό, μπορείτε να μου το στείλετε για να δημοσιευτεί με τα στοιχεία που εσείς επιθυμείτε...
Αυτό μπορεί να γίνει με τους εξής τρόπους:
Στο όνομα Γιώργος Κεραμυδάς.
Ταχυδρομικά: Δαβάκη 2 - 
Αλεξ/πολη. Τ.Κ. 68100
Τηλεφωνικά:
 2551020230 - 6976233934

Ηλεκτρονικά: 
geokeram@gmail.com