25 Mαρτίου 1962. Τμήμα του ΣΕΟ Σαπών, συμμετέχει στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου 1962. Πρόσωπα που αναγνώρισα αριστερά: Γεωργία Αμπατζή,  Συμεωνίδου, Αικ. Πρασίδου. (αρχείο Γ. Ψωμιάδη).

25 Μαρτίου 1963. Μία ομάδα Οδηγών και Πουλιών στη Λέσχη τους, αμέσως μετά την παρέλαση. Πολλά πρόσωπα μου είναι γνωστά. Επί κεφαλής της ομάδας είναι η θεία μου Δέσποινα Μαλέ. ʼΆλλα κορίτσια που αναγνωρίζω είναι από αριστερά: Ε. Μπουφινά, Ε. Αμπατζή, Κ. Λιπορδέζη, Λ. Μπεκιαρίδου, Βουδούρη, Συμεωνίδου, Κονδυλάκη, (;), Κηπουρού, Καζανιάδου, Α. Κουγιουρούκη, Μπεκιαρίδου Αγ, (κάτω) Καλογιαννίδου, (;)(;)(;), Πάππου, Πετμεζά, Μπακιρτζή, Μαλλίδου.
(Δέχομαι βοήθεια στην αναγνώριση προσώπων). Τη φωτογραφία μου έδωσε η Κατίνα Λιπορδέζη.

Μετά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου 1963. Οι ομαδάρχισσες Κ. Λιπορδέζη, Βουδούρη, Κονδυλάκη και Κηπουρού. Τη φωτογραφία μου έδωσε η Κ. Λιπορδέζη.

1968: Μια παρέα Οδηγών της Ομάδας του ΣΕΟ Σαπών, σε μια αναμνηστική φωτογραφία μετά την τελετή της Οδηγικής Υπόσχεσης που έδωσαν. Aναγνώρισα τις Οδηγούς Σουλτάνα Νάνου, Δώρα Φούτσα, Άννα Επιρζά, Καίτη Αθανασιάδου, Φωτεινή Ψαθά, Ξανθούλα Φωτακάκη, Σούλα Λιπορδέζη. 

1968:Από την ίδια εκδήλωση. Η τότε Τοπικής Έφορος Γεωργία Γκαϊντατζή (Κρυστάλλη), αναφέρεται στη σημασία που έχει η υπόσχεση που σε λίγο θα δώσουν τα νέα μέλη του Σ.Ε.Ο. Από αριστερά η Καίτη Πρασίδου, η Κατίνα Λιπορδέζη, η Αγγέλα Μπεκιαρίδου και η Γεωργία Ελευθεριάδου 

Σάπες 1968:  Πολύ πιθανό να είναι από την ίδια εκδήλωση με αυτή της προηγούμενης φωτογραφίας. Μια Οδηγός κρατάει μια δάδα και η Χρυσάνθη Τζανίδου αφήνει κάτι σε ένα όμορφο τεράστιο οδηγικό τριφύλλι φτιαγμένο στο έδαφος από κουκουνάρια και άλλα φυσικά υλικά. (αρχείο φωτογραφίας Άγγελος Τζανίδης).

Σάπες 24/3/1968: Στο πάρκο των Σαπών τρεις φίλες Οδηγοί του Σ.Ε.Ο. Σαπών μετά από την παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Από αριστερά: Μηλιδάκη Βάσω και Σοφία και Τζανίδου Χρυσάνθη. Το μικρό κοριτσάκι δεν ήταν από τις Σάπες και μου είναι άγνωστο το όνομα. (αρχείο Άγγελος Τζανίδης) -  (2-12-2012: Το μικρό κοριτσάκι είναι η Κατερίνα Κονταξάκη, με καταγωγή από την Κρήτη. Ο πατέρας της ήταν αστυνομικός στο Α.Τ. Σαπών. Ευχαριστώ τη φίλη Ιωάννα για την πληροφορία).

Γύρω στα 1969 από την κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Σαπών. Εκ μέρους του Σ.Ε.Οδηγών στεφάνι καταθέτει η Ιωάννα Ροδαράκη, η οποία μου έστειλε και τη φωτογραφία και την ευχαριστώ.1980: Από τη θεμελίωση της Οδηγικής Εστίας των Σαπών. Την ημέρα αυτή ένιωσαν μεγάλη ικανοποίηση όλες και όλοι εκείνοι που αγωνίστηκαν για να γίνει πραγματικότητα ένα όνειρο!  Μέχρι τότε κορίτσια και γυναίκες οργάνωναν τις δράσεις του Οδηγισμού σε διάφορα κτίσματα, ακατάλληλα και μικρά για τις ανάγκες των παιδιών. Και να που ήρθε η στιγμή της δικαίωσης! Η τελετή της θεμελίωσης έχει αρχίσει και την παρακολουθούν μεταξύ των άλλων από αριστερά: Πόπη Κεραμιδά, Γαλήνη Κιρκινέζη, Κατσανοπούλου Στέλλα, Παν. Φωτέας, Νομάρχης Ροδόπης, Δήμος Κρυστάλλης, δήμαρχος, Κων/νος Λουρίκας, Γεωργία Κρυστάλλη, Ξενοφών βασιλειάδης, Τελιόπουλος Χρήστος, Μαρούλα Μαλλίδου, Κατίνα Καραθανάση, Χριστόδουλος Πασχαλίδης, Δημ. Ζαμπογιάννης και ο υποφαινόμενος Γιώργος Κεραμυδά, που βιντεοσκοπούσα την εκδήλωση. (αρχείο φωτογραφίας: Γεωργία Κρυστάλλη).


Σεπτέμβριος 1980: Από τη θεμελίωση της Εστίας Σ.Ε.Ο. Σαπών.  Τη θεμελίωση κάνει ο τότε Νομάρχης Ροδόπης Παν. Φωτέας, με την παρουσία του Μητροπολίτη Μαρωνείας κ. Δαμασκηνού. Αριστερά η Περιφερειακή Έφορος Ροδόπης Στέλλα Κατσανοπούλου, η Τοπική Έφορος Πόπη Κεραμιδά, ο αστυνομικός διευθυντής Ροδόπης, και ο Δήμαρχος Σαπών Δήμος Κρυστάλλης. Τώρα, θα ήταν άδικο, να μην αναφέρω ότι αριστερά με την κάμερα είμαι εγώ, για τις τηλεοπτικές ανάγκες του γεγονότος. Βλέπετε από το 1980 είχα τάση με τις φωτογραφίες.

H Εστία του ΣΕΟ Σαπών ήταν η ολοκλήρωση μιας μακράς προσπάθειας ανθρώπων που αγάπησαν και αφιέρωσαν ένα κομμάτι από τη ζωή τους για να δώσουν χαρά στα νεαρά παιδιά και να καλλιεργήσουν το πνεύμα της αλληλεγγύης και της εθελοντικής προσφοράς.

Σάπες 1981: Τα πουλάκια στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.  Στην πρώτη η Σίλια Γιακαμόζη και στην κάτω όλη η ομάδα των Πουλιών, λίγο πριν την παρέλαση.  Συνοδός η καθηγήτρια και Τοπική τότε Έφορος των Οδηγών Πόπη Κεραμιδά. (Οι φωτογραφίες είναι από το αρχείο της Σίλιας Γιακαμόζη).

1982: Λέσχη Οδηγών: Στην καινούρια εστία τους τα κορίτσια του ΣΕΟ είχαν τη δυνατότητα να οργανώνουν τις διάφορες εκδηλώσεις τους με περισσότερη άνεση. Η φωτογραφία είναι από ένα αποκριάτικο μπαλνταφάν. Ξεχωρίζουν οι: (κάτω) Παρασκευή Χουρίδου, Σοφία Βασιλειάδου, Μαρία Μαυρίδου, (μέση): Νίτσα Κενανίδου, Ελένη Μπακιρτζή, Χρύσα Κεχαγιά, Μαρίνα Φελλά, Στέλλα Πέτρογλου, Όλγα Ρεφειάδου, Μπειλεκτσή, Ιορδάνα Τσουτζίδου, Στέλλα Παπανικολάου. (επάνω): Ελένη Κηπουρού, Σούλα Φώτογλου, Βούλα Μπεϊλεκτσή. Αρσιστερά στο βάθος η Τοπική Έφορος Πόπη Κεραμιδά. Η φωτογραφία είναι από το αρχείο της Όλγας Ρεφειάδου.

1982: Στην καινούρια Λέσχη του Σ.Ε.Ο. Σαπών. Φωτογραφία από μια γιορτή των Οδηγών. Την παρακολουθούν από αριστερά: Κατίνα Ευδέμονος, Στέλλα Κατσανοπούλου, Αγγέλα Μπεκιαρίδου, Δημήτρης Μπεκιαρίδης και Δήμος Κρυστάλλης με το μικρό γιο του Γιάννη. Το πουλάκι που βλέπουμε είναι η Ευδοκία Αντωνιάδου. (αρχείο Γεωργίας Κρυστάλλη). 

Σελιδομετρητής επισκέψεων

Σελιδομετρητής

Web Hits

O ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

 Λόγω του όγκου της ύλης, υπήρχαν προβλήματα διαχ/σης της μνήμης από το Η/Υ. Για το λόγο αυτό η σελίδα χωρίστηκε σε 2 μέρη. 
  Στο Β' μέρος υπάρχουν τα θέματα: (ΣΕΛΙΔΕΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ) - (ΑΣΧΟΛΙΕΣ) - (ΠΡΟΣΩΠΑ) - (ΕΝΤΥΠΑ).  
  Πατήστε εδώ για το Β' ΜΕΡΟΣ

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

    Για την πιο εύκολη αναζήτηση  προσώπων που έζησαν στον τόπο μας με αλφαβητική σειρά.

Αγγελίδης Σταύρ./Αδαμίδης Μ./Αχμέτ Σιαμπάν

Βαλασιάδης Θ./Βασιλειάδης Ηλίας/Βογδανίδης Ι. / Βραδέλης Κ.

Γιαννόπουλος Η./Γιουφτσιάδης Κ./Γουναροπούλου Βεν./

Εξηντάρης Θεολόγος/Ευσταθόπουλος Νικ./ Ευσταθόπουλος Καλ./

Ζαμπογιάννης Θεοδ./

Καραλέξης Σ/Καραμουσαλίδης  Χρ./Καφετζής Α./  Καραβασίλης Βασ/ Κεραμυδάς Γ/Κεχαγιάς Άγγελος/ Κιασήφ Μεμέτ/Κιρκινέζης Ιωάν/Κουσίδης Νικ./ Κυριαζίδης Βασ./

Μπεκιαρίδης Γ./Μπερμπέρ Μεμ/

Λιπορδέζης Γ./

Μαλλίδης Δημ./Μαυρίδης Χαρ./Μπακιρτζής Δημ./  Μπακιρτζής Φωκίων/Μπεκίρ Χουσεΐν/

Νάνος Αλέξιος/

Ουρεϊλίδης Ι./Ουστά Αλή Μουστ/

Παγώνης Κ/Παπαδόπουλος Μιχ./Πάππος Δημήτριος/ Πασχαλιδής Κων./Παυλίδης Ιωάννης/Πέτρογλου Ι./  Πίνιος Ι./Ποάλας Κ./Ποτουρίδης Γαβ./Πρασίδης Αθ.

Ρεφειάδης Παναγ/ Ρούφος Αντ/ Ρωμαΐδης Θωμάς/

Σιδεράς ΓεώργιοςΣκαμνός Χρ/ Σκοπιανός Δημ./ Σταυρίδης Αλεξ./

Τσανίδης Στ./Τραμπίδης Πασχ./ Τσιάκος Θ./

Χαρισιάδης Παν./ Χασάν Αλή Γκ./ Χαφούζ Αλή Μεχ


ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ


ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΣΑΠΩΝ

Καραθανάσης Δημήτριος - Τσιτσώνης Χρήσ.


ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΡΟΔΟΠΗΣ

============================

ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

-ΑΕΤΟΚΟΡΥΦΗ/ΑΕΤΟΛΟΦΟΣ

-ΑΜΦΙΑ/ΑΡΑΤΟΣ/ΑΡΙΣΒΗ

-ΑΡΣΑΚΕΙΟ/ΑΣΚΗΤΕΣ

-ΔΙΩΝΗ/ΣΤΡΥΜΗ

-ΕΒΡΕΝΟΣ/ΙΑΣΙΟ

-ΚΑΣΣΙΤΕΡΕΣ/ΚΙΖΑΡΙ

-ΚΡΩΒΥΛΗ/ΛΟΦΑΡΙΟ

-ΛΥΚΕΙΟ/ΝΕΑ ΣΑΝΤΑ

-ΠΡΩΤΑΤΟ/ΧΑΜΗΛΟ

-ΣΑΠΕΣ

Κάλεσμα για συνεργασία

Όσοι από εσάς, που διαβάζετε αυτές τις γραμμές και έχετε στη διάθεσή σας πληροφοριακό ή φωτογραφικό υλικό, μπορείτε να μου το στείλετε για να δημοσιευτεί με τα στοιχεία που εσείς επιθυμείτε...
Αυτό μπορεί να γίνει με τους εξής τρόπους:
Στο όνομα Γιώργος Κεραμυδάς.
Ταχυδρομικά: Δαβάκη 2 - 
Αλεξ/πολη. Τ.Κ. 68100
Τηλεφωνικά:
 2551020230 - 6976233934

Ηλεκτρονικά: 
geokeram@gmail.com