To βέλος δείχνει το οίκημα που για πολλά χρόνια, μέχρι την ανέγερση της νέας λέσχης, χρησιμοποιήθηκε ως Λέσχη Προσκόπων για τις Σάπες. Τη δεκαετία του 1960 ήμουν κι εγώ μικρό προσκοπάκι. θυμάμαι που ερχόμασταν στη Λέσχη (ένας χώρος 40 τ.μ. όπως δείχνει η φωτογραφία). Εκεί μαθαίναμε τραγούδια, συνθήματα των ομάδων, κάναμε κατασκευές με ξύλα...... και σχοινιά, κόμπους προσκοπικούς και τα καλοκαίρια πηγαίναμε στην κατασκήνωση. Μέσα στους ελαιώνες της Μάκρης. Στήναμε τεράστιες στρατιωτικές σκηνές. Για στρώματα είχαμε κάτι ραμμένα πανιά από το σπίτι μας που τα γεμίζαμε με ξερά χόρτα. Θυμάμαι μια χρονιά, ήμασταν η ομάδα ανιχνευτών. Μια μέρα για να γελάσουμε... πιάσαμε τον κόκορα (αληθινός) που τον είχε ως μασκότ η ενωμοτία Κοκόρων, τον βάλαμε σε ένα ντενεκέ και τον σηκώσαμε στον ιστό της κατασκήνωσης! Ανοησία βέβαια, αλλά την κάναμε! Περιττό να σας πω τί έγινε τα ξημερώματα. Ευτυχώς ο κόκορας δεν είχε πάθει τίποτα! Ήταν όμορφα τα χρόνια εκείνα, ήταν χρόνια νιότης!
Φωτογραφία από το αρχείο του Γ. Λιπορδέζη που δίπλα του έχει τον παλιό του φίλο Ν. Μαυρίδη (δυο από τους πιο παλιούς προσκόπους των Σαπών) ως τιμώμενα πρόσωπα στα εγκαίνια της νέας λέσχης Προσκόπων στις Σάπες, στις 2 Απριλίου 1967. Το λόγο έχει ο Γεν. Έφορος Προσκόπων Ελλάδος Δημ. Μακρίδης και πισω του ο τοπικός Έφορος Σαπών Τόζιος Πασχαλίδης.
28 Oκτωβρίου 1968. Μπροστά από τους επισήμους παρελαύνει το "ποδηλατικό τμήμα" των λυκόπουλων της Τ.Ε. Προσκόπων Σαπών. Τη φωτογραφία μου έστειλε η Ιωάννα Ροδαράκη, όπου φαίνεται ο αδερφός της Κων/νος (ο δεύτερος, δίπλα στο στρατιώτη).
1994: Στην κοπή βασιλόπιτας της Τ.Ε.Σαπών προσκεκλημένος ένας από τους πρώην Τοπικούς Έφόρους κ. Τόζιος Πασχαλίδης, μιλάει στα λυκόπουλα και τους προσκόπους. Η φωτογραφία δεν έχει χρονολογική σειρά.
'Εντυπο του προσκοπισμού το 1968. Στην πρώτη σελίδα του έχει φωτογραφία από τα εγκαίνια της Λέσχης Προσκόπων Σαπών (δίπλα στο Πολύκεντρο), που έγιναν το 1967 από το Δημήτριο Μακρίδη, Γενικό 'Εφορο των προσκόπων Ελλάδας. O νεαρός πρόσκοπος είναι ο Γκαζίνος Κ. Το έντυπο που έστειλε ο Γ. Πρασίδης.
1963. Η ταυτότητα που είχε ο Γιώργος Πρασίδης, στο 11ο Παγκόσμιο Τζάμπορι. Αυτό έγινε το 1963 στο Μαραθώνα της Αττικής.