Η ύδρευση των Σαπών γινόταν από πολύ παλιά και πριν από την απελευθέρωσή της. Το νερό μεταφερόταν από μια υδρομάστευση στη θέση "Καρυδιά" και στην δεξιά όχθη του χειμάρρου "Σιάπ Ντερέ". Ο κεντρικός σωλήνας κατέληγε σε μια μικρή και παλιά δεξαμενή, Β.Α. του Γυμνασίου, που επισκευάστηκε αργότερα, το 1955. Από τη δεξαμενή αυτή ξεκινούσε ένας υδροφόρος σωλήνας, ο οποίος στο ύψος του Γυμνασίου χωριζόταν στα δύο. Ο ένας σωλήνας έστελνε νερό στο ένα τμήμα της κωμόπολης και ο άλλος στο άλλο τμήμα. Καθένας από τους δύο σωλήνες κατά τη διαδρομή διακλαδιζόταν σε άλλους μικρότερους σωλήνες, των οποίων το τέλος κατέληγε σε μια βρύση, κοινόχρηστη, για τις ανάγκες όλων των κατοίκων, των περιοίκων και των ζώων. Οι βρύσες (κρήνες) είχαν τα λεγόμενα γιαλάκια, όπου έτρεχε το νερό. Οι βλάβες του υδραγωγείου ήταν συχνές, λόγω της παλαιότητάς του. Λόγω δε των πενιχρών οικονομικών της τότε κοινότητας δεν επέτρεπε δαπανηρές επισκευές. Το παρεχόμενο νερό ήταν εντελώς ανεπαρκές για να καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων.

  Κατά την περίοδο 1933-34 η τότε κοινοτική αρχή αντικατέστησε τον κεντρικό αγωγό με τσιμεντοσωλήνα διαμέτρου Φ100 και προστέθηκε και μια νέα μικρή υδρομάστευση, αλλά και πάλι η ποσότητα του νερού δεν επαρκούσε. Με την ευκαιρία της επιδιόρθωσης του υδραγωγείου το Κοινοτικό Συμβούλιο κατασκεύασε και μια ακόμη κοινόχρηστη κρήνη στην πλατεία, μπροστά από το "Τσαρσί Τζαμί". Επάνω σ' αυτήν τοποθετήθηκε μια μαρμάρινη κεφαλή με τα ονόματα των Κοινοτικών Συμβούλων. 

   Το 1959, ο τότε Δήμαρχος, κάλεσε τον Προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας της Νομαρχίας κ. Παριανό Α. να ελέγξει την κατάσταση του υδραγωγείου. Αυτός στην έκθεση που έστειλε στην υπηρεσία του χαρακτήρισε το νερό ότι είναι και επικίνδυνο, λόγω του υδροξειδίου του σιδήρου και ότι η παρεχόμενη ποσότητα νερού έφτανε μόλις και μετά βίας τα 80 κυβ. μετ. το 24ωρο για 2.500 κατοίκους, επισκέπτες, ζώα κλπ. Δυστυχώς αυτή η κατάσταση εξακολουθούσε να υπάρχει μέχρι το 1961, οπότε ενισχύθηκε κάπως με συμπληρωματική παροχή νερού 8 κ.μ. την ώρα, χωρίς και πάλι να γίνει αισθητή η βελτίωση αυτή. Το πρόβλημα φαίνεται να λύνεται οριστικά μόλις το 1968.

  (Ελεύθερη μεταφορά κειμένου από το βιβλίο του Χρ. Tσιτσώνη)

  Σημείωμα δικό μου: Δυστυχώς κάποιος δήμαρχος αργότερα γκρέμισε τη βρύση και τα κομμάτια της πετάχτηκαν σε παρακείμενο οικόπεδο. Ευτυχώς, άλλος δήμαρχος, έσωσε τη μαρμάρινη κεφαλή με τα ονόματα και την έβαλε πάνω σε άλλη με κόκκινα τούβλα. (υπάρχει φωτογραφία).

 

1939. Μοναδική και αδημοσίευτη φωτογραφία των Σαπών. Μια παρέα φίλων φωτογραφήθηκε στις 10 Απριλίου 1939 στη μαρμάρινη βρύση που τοποθέτησε το τότε κοινοτικό συμβούλιο. Τη φωτογραφία βρήκα στο αρχείο του Θόδωρου Βαλασιάδη. Στο πίσω μέρος έγραφε: "ενθύμιον στους φίλους μου των Σαπών". Αναγνωρίστηκαν δύο πρόσωπα: ο Κεραμάρης (ο πρώτος αριστερά) και ο Καραθανάσης ο Σιδεράκος (δεξιά από τη βρύση). Πίσω διακρίνεται το Τσαρσί τζαμί.


 2011. Η αυθεντική μαρμάρινη κεφαλή της βρύσης στην οποία υπάρχουν τα ονόματα του Κοινοτικού Συμβουλίου Σαπών το 1933.

1η πλευρά: ΜΕΡΙΜΝΗ κ. ΜΙΛΤΙΑΔΟΥ ΜΑΝΤΑ: ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΟΥ ΘΡΑΚΗΣ  1933.

2η πλευρά: ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ: ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ - ΚΩΝ/ΝΟΣ ΠΟΑΛΑΣ - ΦΩΚΙΩΝ ΜΠΑΚΙΡΤΖΗΣ - ΔΑΜΙΑΝΟΣ ΧΑΣΤΑΣ    ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ.

3η πλευρά: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΟΓΛΟΥ ΜΠΕΡΜΠΕΡ ΑΜΕΤ - ΜΕΜΕΤ ΑΓΛΟΥ ΧΑΦΟΥΣ ΧΑΣΑΝ - ΧΑΦΟΥΣ ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΟΓΛΟΥ ΒΕΛΗ: ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

4η πλευρά: ΑΜΕΤ ΕΦΕΝΔΗ ΟΓΛΟΥ ΧΑΣΑΝ - ΠΙΡΑΜ ΟΓΛΟΥ ΧΑΤΙΠ ΑΜΕΤ - ΙΣΜΑΗΛ ΟΓΛΟΥ ΑΣΜΑΝ - ΜΕΜΕΤ ΟΓΛΟΥ ΑΧΜΕΤ - ΟΣΜΑΝ ΟΓΛΟΥ ΔΑΓΚΑ ΙΠΡΑΜ : ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ


1965. Η ίδια μαρμάρινη βρύση στην αρχική της μορφή, όπως την κατασκεύασε το τότε Κοινοτικό Συμβούλιο στα 1933.


Γύρω στα 1950 - Στη φωτογραφία ο Κώστας Γιουφτσιάδης, ο Θεόδωρος Καϊμάκης, εισπράκτορας στα λεωφορεία του ΚΤΕΛ και πιο πίσω ο Γρηγόρης Χαριτόπουλος. Τη φωτογραφία αυτή την έχω αρκετούς μήνες, αλλά δεν την πρόσθεσα προκειμένου να εντοπίσω πού υπήρχε. Δυστυχώς σε όσους την έδειξα κανείς δε την θυμόταν! Πρόκειται για μια όμορφη μαρμάρινη βρύση με αρκετά καμπυλωτά σχέδια. Μια γυναίκα με τα μαύρα γεμίζει την ποτιστήρα της και 4 παιδάκια χαίρονται τη στιγμή της φωτογράφισης! Εκείνο που με εντυπωσίασε επίσης είναι το μεγάλο ξύλινο υπόστεγο που υπάρχει επάνω από τη βρύση και το τοιχάκι γύρω γύρω. Σίγουρα θα ήταν σε κεντρική θέση και αρκετοί κάτοικοι θα έπαιρναν νερό από εδώ. Το ότι ο Κώστας Γιουφτσιάδης (γύρω στα 20 τότε) φοράει την ποδιά του, σημαίνει ότι η βρύση δε θα βρισκόταν μακριά από το κέντρο των Σαπών. Εκείνα τα χρόνια μάθαινε την τέχνη των παπουτσιών. Τότε τα παπούτσια ήταν χειροποίητα. (Μάρτιος 2012: μετά από έρευνα που έκανα πληροφορήθηκα από τον Χαφούζ Ερτζάν το φαρμακοποιό, ότι η βρύση αυτή υπήρχε μέσα στην αυλή του τζαμιού. Γκρεμίστηκε επί δημαρχίας Χρ. Τσιτσώνη, αλλά δεν έγινε γνωστός ο λόγος).


1952. Φωτογραφία από το αρχείου της Σταυρούλας Γιουφτσιάδου. Η βρύση αυτή υπήρχε στη διασταύρωση της οδού Μπακάλμπαση και Σωκράτους. Στο οίκημα που φαίνεται πίσω λειτούργησε για κάποιο χρονικό διάστημα ως κοινοτικό ιατρείο. Σήμερα υπάρχει ακόμη, αλλά το μισό, μετά τη διεύρυνση που έγινε στο δρόμο. Στη φωτογραφία: ο Νίκος, Σταυρούλα, Μιχάλης και Δημητρός Γιουφτσιάδης. Αριστερά ο μικρός είναι ο Τάκης Κιουπτσής.


ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ 1951

Η φωτογραφία ανήκει στο αρχείο του Αλέκου Χαρισιάδη, που διακρίνεται στη μέση της φωτογραφίας. Οι άλλοι δυο φίλοι του είναι μουσουλμάνοι επαγγελματίες. Δε γνωρίζω τα ονόματά τους. Μετά από κάποιες επαφές με τη Nevriye Deli, που γεννήθηκε στις Σάπες, έμαθα ότι εξ αριστερών είναι Ο Μπαλτά, ενώ ο τρίτος δεν είναι προς το παρόν γνωστός. Η φωτογραφία τραβήχτηκε πριν από το 1951 και η βρύση που βλέπετε βρισκόταν στο παλιό δημοτικό πάρκο, εκεί που σήμερα είναι το Γυμνάσιο. (Μάρτιος 2012: πληροφορήθηκα ότι ο εικονιζόμενος δεξιά είναι ο Καντήρ Ογλού Φετχή).


Σάπες 15 Σεπτεμβρίου 1960:  Κατά κάποιο τρόπο αυτή τη φωτογραφία θα μπορούσαμε να τη χαρακτηρίσουμε ιστορική, αφού σχετίζεται με ένα οξύ πρόβλημα για την εποχή εκείνη. Ήταν η ανάγκη να υδροδοτηθούν οι Σάπες με τη χρήση κεντρικού αγωγού. Το 1960 ξεκίνησαν διάφορες προσπάθειες για τον εντοπισμό νερού. Στο σημείο αυτό έγινε η πρώτη γεώτρηση και διαπίστωσαν ότι νερό βρέθηκε. Έπρεπε όμως να γίνουν διάφορες δοκιμές. Σύμφωνα με τους ειδικούς θα έπρεπε να γίνει συνεχής άντληση διάρκειας 50 ωρών. Παρόντες στις δοκιμές τρεις γνωστοί τότε άνθρωποι, που συμμετείχαν στην προσπάθεια. Ο Χρήστος Κωστόπουλος, ο Ηλίας Γιαννόπουλος και ο Κώστας Μισσαρβίδης, που πιθανόν να ήταν δικό του το τρακτέρ, με τη βοήθεια του οποίου κινείται ένας ιμάντας, αντλώντας υπόγειο νερό.   Έχω μια αντίστοιχη φωτογραφία με τον τότε δήμαρχο Σαπών Χρήστο Τσιτσώνη. (ΚΛΙΚ).   (Αρχείο: Θεοδώρας Μισσαρβίδου).


Φωτογραφία γύρω στα 1960. Η βρύση που σήμερα δεν υπάρχει βρισκόταν στην οδό Κερασούντος και Ομήρου γωνία, προς την Εφορεία (Δ.Ο.Υ.). Υπάρχουν οι απαραίτητες γούρνες αφού ο δρόμος ήταν πέρασμα για τα κοπάδια των ζώων. Στη φωτογραφία η Χαρίκλεια Γιουφτσιάδου.


Την εποχή εκείνη, δεν υπήρχε δίκτυο ύδρευσης για τις κατοικίες και τα μαγαζιά. Οι περισσότεροι των κατοίκων είχαν και ζώα που έπρεπε να δροσίζονται μετά την επίπονη εργασία. Αυτός ήταν ο σκοπός των δημόσιων κρουνών, που τότε, έστω και το καλοκαίρι η ροή τους ήταν αδιάκοπη. Η φωτογραφία είναι από το βιβλίο του Χρήστου Τσιτσώνη. Για τη θέση της βρύσης αυτής δεν είμαι απόλυτα σίγουρος, αλλά πρέπει να βρισκόταν μέσα στον αύλειο χώρο του τζαμιού.


 21 Απριλίου 1963:  To μέρος που βλέπετε στη φωτογραφία πιθανόν κάποιοι να μην το αναγνωρίζετε. Κι όμως, βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της πόλης μας. Η φωτογραφία ανήκει στο αρχείο του Γ. Ψωμιάδη και τραβήχτηκε από τον προαύλειο χώρο της Δημαρχείας προς τα ανατολικά. Δεξιά βλέπετε το συντριβάνι, που για χρόνια παίζαμε παιδιά στο χώρο αυτό. 'Ομως ποτέ δεν το θυμάμαι να έχει νερό. Σχεδόν πάντα ήταν άδειο. Αριστερά της φωτογραφίας είναι το σπίτι του παππού μου Απόστολου Μαλέ (κάτω το οδοντιατρείο της Λίλιας Ιωακειμίδου). Μετά διακρίνεται ένα οίκημα με κάποιες ρόδες από καράμαξο. Αυτό ήταν το σιδεράδικο του μπαρμπα-Γιώργη του "Μουστάκα", παππού της καθηγήτριας Γεωργίας Γρηγορίου. Δίπλα βρισκόταν η πιο μεγάλη βρύση των Σαπών. Είχε 3-4 γούρνες, πάντα γεμάτες με νερό. Εκεί θυμάμαι πολλά χρόνια πριν, όταν υπήρχαν οι γελαδάρηδες, καθώς γυρνούσε τα ζώα για να τα επιστρέψει στους ιδιοκτήτες από τη βοσκή να τα φέρνει εδώ για να ξεδιψάσουν. Ο χώρος μπροστά ήταν ένας τόπος καθημερινής εργασίας του σιδερά μπαρμπα-Γιάννη. Στα δεξιά της φωτογραφίας   (στη συνέχεια των σπιτιών που διακρίνονται ) ήταν ένας άλλος  μαραγκός, παλιά ο Θόδωρος Γιανναρίδης και μετά ο γιος του Λευτέρης.   Έφτιαχναν, εκτός των άλλων, τις ξύλινες ρόδες για τις καράμαξες. Αυτές, τις παραλάμβανε ο μπαρμπα-Γιώργης για να περάσει τα σιδερένια στεφάνια. Πολλά στεφάνια μαζί τα σκέπαζαν με ξύλα και τα άναβαν φωτιά. Αυτά πύρωναν για να διασταλεί η περιφέρειά τους. Με κάτι μεγάλα σιδερένια χερούλια γάντζωναν το πυρωμένο σίδερο και το περνούσαν στη ρόδα. Την ίδια στιγμή όμως για να μην πάρει φωτιά το ξύλο της ρόδας τη βουτούσαν στο νερό που έμοιαζε να βράζει! Σήμερα στο κτίσμα αυτό λειτουργεί ψητοπωλείο. ενώ στο χώρο που είναι πίσω από τη βρύση υπάρχει το κατάστημα οικοδομικών υλικών του Γιάννη και Κώστα Αγγελίδη. Η αυλή που υπάρχει πιο δεξιά, ακόμη υπάρχει σήμερα. Στα δεξιά και μπροστά από τα σπίτια είναι ο κεντρικός δρόμος των Σαπών. Για μένα και για πολλά άλλα παιδιά της ηλικίας μου ο τόπος αυτός ήταν η παιδική μας χαρά!   Tα πρόσωπα της φωτογραφίας από αριστερά: ο Παναγιώτης Ουρεϊλίδης, Θόδ. Βεζυρίδης, Παν. Πιτακούδης και Ζήσης Κελέσης. 

10/5/1964. Άλλη μια φωτογραφία με το ίδιο φόντο, αλλά λίγο πιο κοντά. Βλέπουμε  τη βρύση, ίσως τη μεγαλύτερη που υπήρχε στις Σάπες, εκεί που βρίσκεται το κατάστημα οικοδομικών υλικών του Κώστα Αγγελίδη σήμερα. Αριστερά το σιδεράδικο του μπαρμπαγιάννη του "μουστάκα". (λόγω του μεγάλου μουστακιού). Σήμερα εκεί είναι μια ψησταριά.  Να σημειώσω δε ότι παράλληλα με το δρόμο υπήρχε ένα ανοιχτό χαντάκι, μέσα στο οποία διοχέτευαν τα νερά των σπιτιών, αλλά και της βροχής. Θυμάμαι πως, όταν παίζαμε εκεί πάντα είχαμε τον κίνδυνο να πάθουμε κάποιο σοβαρό ατύχημα.

10 Νοεμβρίου 1963. φωτογραφία του Γ. Ψωμιάδη. Η βρύση αυτή υπήρχε στη σημερινή οδό Περσεφόνης. Στη γειτονιά  βόρεια της εκκλησίας για τις ανάγκες των γειτόνων και των ζώων. Η ύπαρξη των γουρνών ήταν απαραίτητη αφού όπως ανάφερα, ακόμη δεν είχαν όλες οι κατοικίες ατομική ύδρευση.


10/5/1964. H βρύση αυτή υπήρχε μπροστά στο καφεκοπτείο του Χρήστου Ζαμπογιάννη, πατέρα του Τάκη Ζαμπογιάννη και σήμερα των εγγονών του. Η ταβέρνα που φαίνεται πίσω λειτουργούσε με την ευθύνη του Σάββα Κοζίδη εκείνη την εποχή. Το οίκημα αυτό κατά καιρούς άλλαξε χρήσεις. Το θυμάμαι κατάστημα ηλεκτρικών ειδών, καφενείο, ταβέρνα κλπ. Τα πρόσωπα της Φωτογραφίας ήταν ο Θ. Μαρουφίδης και ο Ζήσης Κελέσης.


Σάπες Οκτώβριος 1971:  Επέλεξα να βάλω αυτή τη φωτογραφία εδώ εξαιτίας του πηγαδιού. Ελάχιστοι και μόνο οι παλιοί Σαπαίοι θα θυμούνται ότι μπροστά από το "ΠΑΛΛΑΔΙΟ" και κάτω από τον τεράστιο πλάτανο υπήρχε ένα πηγάδι. Η αξία του τότε και πιο παλιά ήταν σημαντική. Το νερό του μπορεί να μην ήταν πόσιμο, αλλά όλοι οι γύρω επαγγελματίες το χρησιμοποιούσαν για να καταβρέχουν και να δροσίζουν τα πεζοδρόμια και τους χώρους μπροστά από τα μαγαζιά τους. Όλος αυτός ο χώρος μπροστά από το ΠΑΛΛΑΔΙΟ, τους θερινούς μήνες καθημερινά καταβρεχόταν από το νερό του πηγαδιού. Ατέλειωτες ώρες τα βράδια με την παρέα μου καθόμασταν εκεί γύρω και κουβεντιάζαμε ή παίζαμε κρυφτό, πόλεμο, τζαμί, γκάζες.... Στη φωτογραφία είναι από αριστερά: Δημ.Παπάζογλου, Κώστας Λιπορδέζης, Παν.Γρηγορόπουλος και το πρώτο μοντελάκι ο υποφαινόμενος με την τελευταία λέξη της μόδας!

Σελιδομετρητής επισκέψεων

Σελιδομετρητής

Web Hits

O ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

 Λόγω του όγκου της ύλης, υπήρχαν προβλήματα διαχ/σης της μνήμης από το Η/Υ. Για το λόγο αυτό η σελίδα χωρίστηκε σε 2 μέρη. 
  Στο Β' μέρος υπάρχουν τα θέματα: (ΣΕΛΙΔΕΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ) - (ΑΣΧΟΛΙΕΣ) - (ΠΡΟΣΩΠΑ) - (ΕΝΤΥΠΑ).  
  Πατήστε εδώ για το Β' ΜΕΡΟΣ

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

    Για την πιο εύκολη αναζήτηση  προσώπων που έζησαν στον τόπο μας με αλφαβητική σειρά.

Αγγελίδης Σταύρ./Αδαμίδης Μ./Αχμέτ Σιαμπάν

Βαλασιάδης Θ./Βασιλειάδης Ηλίας/Βογδανίδης Ι. / Βραδέλης Κ.

Γιαννόπουλος Η./Γιουφτσιάδης Κ./Γουναροπούλου Βεν./

Εξηντάρης Θεολόγος/Ευσταθόπουλος Νικ./ Ευσταθόπουλος Καλ./

Ζαμπογιάννης Θεοδ./

Καραλέξης Σ/Καραμουσαλίδης  Χρ./Καφετζής Α./  Καραβασίλης Βασ/ Κεραμυδάς Γ/Κεχαγιάς Άγγελος/ Κιασήφ Μεμέτ/Κιρκινέζης Ιωάν/Κουσίδης Νικ./ Κυριαζίδης Βασ./

Μπεκιαρίδης Γ./Μπερμπέρ Μεμ/

Λιπορδέζης Γ./

Μαλλίδης Δημ./Μαυρίδης Χαρ./Μπακιρτζής Δημ./  Μπακιρτζής Φωκίων/Μπεκίρ Χουσεΐν/

Νάνος Αλέξιος/

Ουρεϊλίδης Ι./Ουστά Αλή Μουστ/

Παγώνης Κ/Παπαδόπουλος Μιχ./Πάππος Δημήτριος/ Πασχαλιδής Κων./Παυλίδης Ιωάννης/Πέτρογλου Ι./  Πίνιος Ι./Ποάλας Κ./Ποτουρίδης Γαβ./Πρασίδης Αθ.

Ρεφειάδης Παναγ/ Ρούφος Αντ/ Ρωμαΐδης Θωμάς/

Σιδεράς ΓεώργιοςΣκαμνός Χρ/ Σκοπιανός Δημ./ Σταυρίδης Αλεξ./

Τσανίδης Στ./Τραμπίδης Πασχ./ Τσιάκος Θ./

Χαρισιάδης Παν./ Χασάν Αλή Γκ./ Χαφούζ Αλή Μεχ


ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ


ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΣΑΠΩΝ

Καραθανάσης Δημήτριος - Τσιτσώνης Χρήσ.


ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΡΟΔΟΠΗΣ

============================

ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

-ΑΕΤΟΚΟΡΥΦΗ/ΑΕΤΟΛΟΦΟΣ

-ΑΜΦΙΑ/ΑΡΑΤΟΣ/ΑΡΙΣΒΗ

-ΑΡΣΑΚΕΙΟ/ΑΣΚΗΤΕΣ

-ΔΙΩΝΗ/ΣΤΡΥΜΗ

-ΕΒΡΕΝΟΣ/ΙΑΣΙΟ

-ΚΑΣΣΙΤΕΡΕΣ/ΚΙΖΑΡΙ

-ΚΡΩΒΥΛΗ/ΛΟΦΑΡΙΟ

-ΛΥΚΕΙΟ/ΝΕΑ ΣΑΝΤΑ

-ΠΡΩΤΑΤΟ/ΧΑΜΗΛΟ

-ΣΑΠΕΣ

Κάλεσμα για συνεργασία

Όσοι από εσάς, που διαβάζετε αυτές τις γραμμές και έχετε στη διάθεσή σας πληροφοριακό ή φωτογραφικό υλικό, μπορείτε να μου το στείλετε για να δημοσιευτεί με τα στοιχεία που εσείς επιθυμείτε...
Αυτό μπορεί να γίνει με τους εξής τρόπους:
Στο όνομα Γιώργος Κεραμυδάς.
Ταχυδρομικά: Δαβάκη 2 - 
Αλεξ/πολη. Τ.Κ. 68100
Τηλεφωνικά:
 2551020230 - 6976233934

Ηλεκτρονικά: 
geokeram@gmail.com