ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ 

Στις προηγούμενες σελίδες προσπάθησα να ακολουθήσω τη χρονική σειρά των φωτογραφιών, ανάλογα με την παλαιότητά τους.  Επειδή όμως πολλοί φίλοι μου κάνουν την τιμή να μου στέλνουν και πολλές άλλες παλιές με μεγάλο ενδιαφέρον, για να μην επιβαρυνθεί ο όγκος του αρχείου,  θα ταξινομηθούν στην παρούσα σελίδα.. 


1956-57  Όμορφη αναμνηστική φωτογραφία στο τέλος της θεατρικής παράστασης "Η Χιονάτη". Οι μαθητικές θεατρικές παραστάσεις την εποχή εκείνη ήταν ιδιαίτερα προσεγμένες και αποτελούσε το γενικό ενδιαφέρον των κατοίκων με αποτέλεσμα να κατακλύζεται η αίθουσα του δημοτικού θεάτρου από εκατοντάδες θεατών!  Τη Χιονάτη και μάλιστα σε ηλικία οκτώ ετών έπαιξε η Ελένη Μπακιρτζή (Μανιαδάκη, η οποία θυμάται ότι η παράσταση κράτησε τρεις ώρες και έπαιξαν πολλά παιδιά. Ο Τ. Καραθανάσης (ο πρίγκηπας)  και η Βάσω Οικονόμου είχαν πρωταγωνιστικούς ρόλους. Εξαίρετος και ο σκηνοθέτης δάσκαλος Κόμνας. Κάτι που φαίνεται και από τα υπέροχα σκηνικά   (Αρχείο: Τάσσιου Καραθανάση-ΔΕΚ.2020).


25η Μαρτίου 1957, μετά την παρέλαση τα τρία αδέρφια σε μια όμορφη αναμνηστική φωτογραφία στην πλατεία μπροστά στο ΠΑΛΛΑΔΙΟ. Μετά από 63 χρόνια, όταν βλέπεις παρόμοιες φωτογραφίες τί άλλο από μεγάλη συγκίνηση μπορεί να νιώθεις! Από αριστερά ο Τάκης, ο μεγάλος αδερφός Τάσιος και ο μικρός Ισίδωρος!  [Αρχείο: Τάσσιου Καραθανάση-ΔΕΚ.2020).


25η Μαρτίου 1957: Στον αυλόγυρο του Δημαρχείου μετά την παρέλαση οι παραστάτες του Δημοτικού Σχολείου Σαπών σε μια αναμνηστική φωτογραφία. Σημαιοφόρος (όρθιος στη μέση) ο Παναγιώτης Σκαμνός. Όπως βλέπουμε, αριστερά ο Τάσσιος Καραθανάσης και δεξιά ο Δημήτρης Μαυρίδης.  Κάτω από αριστερά: Ζαμπογιάννη Σταυρούλα, Ρένα Χαστά και Άννα Χ''Θεοδώρου. (Αρχείο: Τάσσιου Καραθανάση-ΔΕΚ.2020).

25η Μαρτίου 1958. Παρέλαση του Δημοτικού Σχολείου με σημαιοφόρο τον Τάσιο Καραθανάση του Δημητρίου.  Παραστάτες από αριστερά  Άννα Χ"Θεοδώρου (πίσω από τη σημαία), Βάσω Οικονόμου και πίσω Διαμαντάκης ?, Σούλα Κηπουρού και Γ. Καζανιάδης.(Αρχείο: Τ. Καραθανάση)


25 Μαρτίου 1958: Δυο φωτογραφίες από την ίδια θεατρική παράσταση του Δημοτικού Σχολείου με πρωταγωνιστές τους μαθητές: Τάσιο Καραθανάση, Γιώργο Πέτρογλου και Άννα Χ''Θεοδώρο, στην πρώτη και  το Θόδωρο Ευκαρπίδη, Μαρία Πάππου και Ρένα Χαστά, στη δεύτερη.(Αρχείο: Τάσσιου Καραθανάση-ΔΕΚ.2020).


Ιούνιος 1958: Από τις γυμναστικές επιδείξεις του σχολείου. Με ασκήσεις ακριβείας εκτελείται το πρόγραμμα των γυμναστικών επιδείξεων από μαθητές και μαθήτριες της Ε' και ΣΤ' τάξης. Ήταν και αυτή η εκδήλωση ένα μεγάλο γεγονός για τον τόπο που δεν προκαλούσε το ενδιαφέρον μόνο των γονιών, αλλά γενικότερα και πολλών εκατοντάδων κατοίκων. Ήταν μια γιορτή, η οποία μέχρι να φτάσει στην ολοκλήρωσή της απαιτούσε δεκάδες ημέρες έντονης προετοιμασίας! (Αρχείο: Τ. Καραθανάση-ΔΕΚ.2020).

Σελιδομετρητής επισκέψεων

Σελιδομετρητής

Web Hits

O ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

 Λόγω του όγκου της ύλης, υπήρχαν προβλήματα διαχ/σης της μνήμης από το Η/Υ. Για το λόγο αυτό η σελίδα χωρίστηκε σε 2 μέρη. 
  Στο Β' μέρος υπάρχουν τα θέματα: (ΣΕΛΙΔΕΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ) - (ΑΣΧΟΛΙΕΣ) - (ΠΡΟΣΩΠΑ) - (ΕΝΤΥΠΑ).  
  Πατήστε εδώ για το Β' ΜΕΡΟΣ

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

    Για την πιο εύκολη αναζήτηση  προσώπων που έζησαν στον τόπο μας με αλφαβητική σειρά.

Αγγελίδης Σταύρ./Αδαμίδης Μ./Αχμέτ Σιαμπάν

Βαλασιάδης Θ./Βασιλειάδης Ηλίας/Βογδανίδης Ι. / Βραδέλης Κ.

Γιαννόπουλος Η./Γιουφτσιάδης Κ./Γουναροπούλου Βεν./

Εξηντάρης Θεολόγος/Ευσταθόπουλος Νικ./ Ευσταθόπουλος Καλ./

Ζαμπογιάννης Θεοδ./

Καραλέξης Σ/Καραμουσαλίδης  Χρ./Καφετζής Α./  Καραβασίλης Βασ/ Κεραμυδάς Γ/Κεχαγιάς Άγγελος/ Κιασήφ Μεμέτ/Κιρκινέζης Ιωάν/Κουσίδης Νικ./ Κυριαζίδης Βασ./

Μπεκιαρίδης Γ./Μπερμπέρ Μεμ/

Λιπορδέζης Γ./

Μαλλίδης Δημ./Μαυρίδης Χαρ./Μπακιρτζής Δημ./  Μπακιρτζής Φωκίων/Μπεκίρ Χουσεΐν/

Νάνος Αλέξιος/

Ουρεϊλίδης Ι./Ουστά Αλή Μουστ/

Παγώνης Κ/Παπαδόπουλος Μιχ./Πάππος Δημήτριος/ Πασχαλιδής Κων./Παυλίδης Ιωάννης/Πέτρογλου Ι./  Πίνιος Ι./Ποάλας Κ./Ποτουρίδης Γαβ./Πρασίδης Αθ.

Ρεφειάδης Παναγ/ Ρούφος Αντ/ Ρωμαΐδης Θωμάς/

Σιδεράς ΓεώργιοςΣκαμνός Χρ/ Σκοπιανός Δημ./ Σταυρίδης Αλεξ./

Τσανίδης Στ./Τραμπίδης Πασχ./ Τσιάκος Θ./

Χαρισιάδης Παν./ Χασάν Αλή Γκ./ Χαφούζ Αλή Μεχ


ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ


ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΣΑΠΩΝ

Καραθανάσης Δημήτριος - Τσιτσώνης Χρήσ.


ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΡΟΔΟΠΗΣ

============================

ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

-ΑΕΤΟΚΟΡΥΦΗ/ΑΕΤΟΛΟΦΟΣ

-ΑΜΦΙΑ/ΑΡΑΤΟΣ/ΑΡΙΣΒΗ

-ΑΡΣΑΚΕΙΟ/ΑΣΚΗΤΕΣ

-ΔΙΩΝΗ/ΣΤΡΥΜΗ

-ΕΒΡΕΝΟΣ/ΙΑΣΙΟ

-ΚΑΣΣΙΤΕΡΕΣ/ΚΙΖΑΡΙ

-ΚΡΩΒΥΛΗ/ΛΟΦΑΡΙΟ

-ΛΥΚΕΙΟ/ΝΕΑ ΣΑΝΤΑ

-ΠΡΩΤΑΤΟ/ΧΑΜΗΛΟ

-ΣΑΠΕΣ

Κάλεσμα για συνεργασία

Όσοι από εσάς, που διαβάζετε αυτές τις γραμμές και έχετε στη διάθεσή σας πληροφοριακό ή φωτογραφικό υλικό, μπορείτε να μου το στείλετε για να δημοσιευτεί με τα στοιχεία που εσείς επιθυμείτε...
Αυτό μπορεί να γίνει με τους εξής τρόπους:
Στο όνομα Γιώργος Κεραμυδάς.
Ταχυδρομικά: Δαβάκη 2 - 
Αλεξ/πολη. Τ.Κ. 68100
Τηλεφωνικά:
 2551020230 - 6976233934

Ηλεκτρονικά: 
geokeram@gmail.com