1951 Παρέα φίλων ίσως σε κάποιο πανηγύρι. Από αριστερά ο Θανάσης Σκορδά με το μαθητικό πηλίκιο, ο Κώστας Κρυστάλλης,  ο Νίκος Τσιαντούκας και ο Βενιζέλος Κιρκινέζης. 


Σάπες 1951: Στο παλιό κρυονέρι. Υποθέτω ότι η παρέα των φίλων, την ημέρα της Πρωτομαγιάς, διασκεδάζει στο Κρυονέρι. Ήταν μια τοποθεσία στους πρόποδες του πευκόφυτου δάσους νότια του σημερινού Γυμνασίου, που τότε δεν υπήρχε. Κρυονέρι το λέγαμε, γιατί όλο το χρόνο, ακόμη και στην καρδιά του καλοκαιριού ανάβλυζε μέσα από τη γη, δροσερό νερό. Η ύπαρξη του νερού προσέλκυε τις παρέες να γλεντήσουν εκεί κοντά.  Στην παρέα βλέπουμε τους: (όρθιοι) Λάκη Πετμεζά, Παναγιώτη Τραμπίδη, Γιώργο Ψαθά. (κάτω) Θανάση Βαλασιάδη, Θόδωρο Γιόγκατζη, Βενιζέλο Κιρκινέζη και Κώστα Κρυστάλλη. (οι δύο δεν αναγνωρίστηκαν).  Να αναφέρουμε δε και την ύπαρξη του γραμμόφωνου, που ήταν τότε η πιο σύγχρονη τεχνολογία αναπαραγωγής ήχου. Εντυπωσιακή δε και η εμφάνιση των τεράστιων δίσκων βινυλίου!


1952 Στην είσοδο του ολοκαίνουριου δημοτικού κήπου. Βλέπετε πίσω να υπάρχουν τα νέα δέντρα που μόλις φυτεύτηκαν!  Η παρέα των φίλων αποτελείται από τους: Θόδωρο Γιόγκατζη, Δημήτρη Λυμπέρη, Βενιζέλο Κιρκινέζη και Γιώργο Ψαθά. (αρχείο Βασ. Κιρκινέζη).


Σάπες, μπροστά από το νεότευκτο Δημαρχείο, τα εγκαίνια του οποίου έγιναν το Δεκέμβριο του 1953, δηλαδή λίγους μήνες πριν!  Στην παρέα ο Δημήτρης Πίνιος και ο Βενιζέλος Κιρκινέζης.

(H σελίδα είναι υπό διαμόρφωση).

Σελιδομετρητής επισκέψεων

Σελιδομετρητής

Web Hits

O ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

 Λόγω του όγκου της ύλης, υπήρχαν προβλήματα διαχ/σης της μνήμης από το Η/Υ. Για το λόγο αυτό η σελίδα χωρίστηκε σε 2 μέρη. 
  Στο Β' μέρος υπάρχουν τα θέματα: (ΣΕΛΙΔΕΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ) - (ΑΣΧΟΛΙΕΣ) - (ΠΡΟΣΩΠΑ) - (ΕΝΤΥΠΑ).  
  Πατήστε εδώ για το Β' ΜΕΡΟΣ

Κάλεσμα για συνεργασία

Όσοι από εσάς, που διαβάζετε αυτές τις γραμμές και έχετε στη διάθεσή σας πληροφοριακό ή φωτογραφικό υλικό, μπορείτε να μου το στείλετε για να δημοσιευτεί με τα στοιχεία που εσείς επιθυμείτε...
Αυτό μπορεί να γίνει με τους εξής τρόπους:
Στο όνομα Γιώργος Κεραμυδάς.
Ταχυδρομικά: Δαβάκη 2 - 
Αλεξ/πολη. Τ.Κ. 68100
Τηλεφωνικά:
 2551020230 - 6976233934

Ηλεκτρονικά: 
geokeram@gmail.com

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

    Για την πιο εύκολη αναζήτηση  προσώπων που έζησαν στον τόπο μας με αλφαβητική σειρά.

Αγγελίδης Σταύρ. - Αδαμίδης Μ. - Αχμέτ Σιαμπάν - Βαλασιάδης Θ. - Βασιλειάδης Ηλίας - Βογδανίδης Ι. - Βραδέλης Κ. Γιαννόπουλος Η. - Γιουφτσιάδης Κ. - Γουναροπούλου Βεν. - Εξηντάρης Θεολόγος - Ευσταθόπουλος Νικ. - Ευσταθόπουλος Καλ. - Ζαμπογιάννης Θεοδ. - Καραλέξης Σ - Καραμουσαλίδης  Χρ. - Καφετζής Α. -  Καραβασίλης Βασ - Κεραμυδάς Γ -Κεχαγιάς Άγγελος - Κιασήφ Μεμέτ - Κιρκινέζης Ιωάν - Κουσίδης Νικ - Κυριαζίδης Βασ. Μπεκιαρίδης Γ. - Μπερμπέρ Μεμ - Λιπορδέζης Γ. - Μαλλίδης Δημ. - Μαυρίδης Χαρ. -  Μπακιρτζής Δημ. -  Μπακιρτζής Φωκίων - Μπεκίρ ΧουσεΐνΝάνος Αλέξιος - Ουρεϊλίδης Ι. - Ουστά Αλή Μουστ - Παγώνης Κ - Παπαδόπουλος - Μιχ. - Πάππος Δημήτριος - Πασχαλιδής Κων.  - Πέτρογλου Ι.  -  Πίνιος -  Ποάλας Κ. - Ποτουρίδης Γαβριήλ - Πρασίδης Αθ. Ρεφειάδης Παναγ - Ρούφος Αντ - Ρωμαΐδης Θωμάς - Σκαμνός Χρ - Σκοπιανός Δημ.Σταυρίδης Αλεξ.- Τζανίδης Στ. -  Τραμπίδης Πασχ. - Τσιάκος - Χαρισιάδης Παν. - Χασάν Αλή Γκ.- Χαφούζ Αλή Μεχ


ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ


ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΣΑΠΩΝ

Καραθανάσης Δημήτριος - Τσιτσώνης Χρήστος


ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΡΟΔΟΠΗΣ

============================

ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

-ΑΕΤΟΚΟΡΥΦΗ/ΑΕΤΟΛΟΦΟΣ

-ΑΜΦΙΑ /ΑΡΑΤΟΣ/ΑΡΙΣΒΗ

-ΑΡΣΑΚΕΙΟ/ΑΣΚΗΤΕΣ

-ΔΙΩΝΗ/ΣΤΡΥΜΗ

-ΕΒΡΕΝΟΣ/ΙΑΣΙΟ

-ΚΑΣΣΙΤΕΡΕΣ/ΚΙΖΑΡΙ

-ΚΡΩΒΥΛΗ/ΛΟΦΑΡΙΟ

-ΛΥΚΕΙΟ/ΝΕΑ ΣΑΝΤΑ

-ΠΡΩΤΑΤΟ/ΧΑΜΗΛΟ

-ΣΑΠΕΣ